NRK Meny
Normal

Søt musikk på Telemarkscenen

– Vi møttes ved at jeg skulle spille inn en sang som handlet om det å gjøre det slutt, sier Steinar Albrigtsen (57), om det første møtet med Monika Nordli (37).

Steinar Albrigtsen og Monika Norli på Telemarkscenen

Steinar Albrigtsen og Monika Nordli på Telemarkscenen.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Ekteparet ser smilende på hverandre. Albrigtsen vedgår at han ikke visste hvem Nordli var før hun kom i studio.

– Hun sang nydelig og det oppstod søt musikk, sier Albrigtsen.

Søt musikk var det også på Telemarkscenen onsdag ettermiddag. Kjæresteparet trives godt sammen på jobb, selv om det også kan bli litt kleint, vedgår Nordli.

– Huff dette var grusomt klissete kjente jeg, sier Nordli om utsagnet fra ham hun kaller "guttungen".

Steinar Albrigtsen og Monika Norli på Telemarkscenen

Albrigtsen/Norli: Søt musikk mellom kjæresteparet på Telemarkscenen.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Sjelevenn

Les også: Kjenner du igjen disse herrene?

Ekteparet er nå på turne sammen.

– Det som er fint er at stemmene våre klinger så fint sammen, etter hva andre sier, sier Albrigtsen.

"Sjelevenn" heter den siste plata de har laget sammen. Tittelsporet er bryllupstalen, fra da de giftet seg i Kilebygda i Skien.

– Det er fantastisk å synge denne. Bryllupet går så fort. Poff så er det over. Men nå kan jeg gjenoppleve det hver gang jeg står på scenen med denne "guttungen", så jeg er glad, jeg, sier Nordli.

Han responderer med en hjertelig latter.

– Det begynner å bli et stort bryllup etter hvert. Det virker som om folk setter pris på det. Vi pleier alltid å åpne med denne sangen, eller vi tar den som en av de første. Og så snakker vi om bryllupet og fleiper litt med hverandre. Dette er en veldig fin "icebreaker", sier Albrigtsen.

Aldersforskjellen mellom de to liker de å fleipe med. Albrigtsen tar ofte en historie som setter det hele i perspektiv:

"Jeg pleier å fortelle en historie om en kompis av meg, Reidar. Han traff en dame som var så mye yngre enn ham. Da han kom hjem på søndagsmiddag til moren sin, som var over åtti år, så sa ikke moren et ord om denne unge jenta under middagen. Så, etter at de hadde spist, ser hun på sønnen sin og sier: – Reidar, nå må du klappe henne på ryggen så hun får rape."

Musikalsk inspirasjon

Ekteparet forteller at de har et bra musikalsk prosjekt sammen.

– Det er et eller annet med sangskrivertalentet til Monika Norli, som jeg synes er artig å ta med rundt i Norge. Hun skriver så fine sanger at folk sitter og griner nedover radene, og det er ikke fordi det låter surt, sier Albrigtsen.

Hvor viktig har dette samarbeidet vært for deg og din karriere, Monika Nordli?

– Det har vært kjempeviktig, det er klart det. Jeg har jo spilt og gitt ut noen plater og turnert før jeg traff han, men det er klart at det å få lov til å synge og spille med en så etablert artist som Steinar, det åpnet dører for meg utover Telemark, sier Norli.

De to er tydelig forelsket ennå, og inspirerer hverandre i arbeidet. Hos dem er skille mellom jobb og fritid visket ut. Når de ikke er i studio eller står på scenen, skriver de låter. Disse kan være inspirert av omgivelsene, sånn som den gangen de tilbrakte 24 timer på en liten øy. Mens Albrigtsen sto i dusjen, skrev Nordli en låt.

– Denne justerte vi litt på utover kvelden. Og etterpå lagde vi en låt til, forteller paret.