NRK Meny
Normal

Alle tog mellom Oslo og Kristiansand innstilt

Store nedbørmengder gjør at alle tog mellom Kristiansand og hovedstaden er innstilt fram til torsdag morgen. Det er gått to ras i nærheten av togsporet.

Tyristrand

MYE VANN: Slik ser det ut på togsporet ved Tyristrand i Buskerud. Strekningen fra Darbu til Drangedal har vært stengt en stund, og ved 11.00-tiden kom beskjeden om at alle tog er innstilt mellom Oslo og Kristiansand.

Foto: Jernbaneverket

SISTE: Regiontogene mellom Oslo S og Kristiansand er i første omgang innstilt fram til torsdag morgen. Først i morgen tidlig gjøres det en ny vurdering. Det settes opp buss for tog.

NSB melder onsdag ettermiddag at det er få tilgjengelige busser og drosjer, og de ber passasjerer vurdere andre transportmidler.

De to rasene har gått mellom Kongsberg og Drangedal og mellom Kongsberg og Darbu.

Forsinkelser

Det er nattens høststorm med mye regn og vind som har skapt problemer for togtrafikken.

– Vi jobber med å organisere alternativ transport. Reisende må dessverre regne med forsinkelser, sier pressevakt hos NSB Liv Eggebø onsdag formiddag.

Hun opplyser at reisende kan ta kontakt med NSB kundesenter dersom de har spørsmål, eller ønsker å avbestille reisen sin.

– På samme strekning har det også falt et tre over kjøreledningen, opplyser pressevakten i jernbaneverket til NRK.

Setter opp busser

Buss for tog

Markedssjef for Sørlandsbanen, Dag Brekkan.

Foto: Einar Espeland / NRK

Togene som går fra Stavanger vil gå fra Stavanger til Kristiansand, og stoppe der.

– Mellom Kristiansand og Oslo blir det satt opp busser, såfremt det er mulig å få det til, sier markedssjef Dag Brekkan i Sørlandsbanen til NRK.

Også han sier at passasjerer som har tenkt seg mellom Oslo og Kristiansand må regne med store forsinkelser.

– I tillegg til at NSB prøver å skaffe transport bør også kundene se seg om etter andre muligheter for transport på egen hånd. Vi dekker denne billetten, sier Brekkan.

Han forteller videre at slik vær som har herjet i natt og i morgentimene onsdag er utfordrende.

– Vi gjør så godt vi kan under de forutsetningene som er, og det jobbes på spreng for å få til løsninger for passasjerene, sier markedssjefen.

Regn og vind

Brekkan sier det er umulig å si noe om når Sørlandsbanen kan åpnes for trafikk igjen.

Det har vært, og er, mye regn og vind i området. Det er også meldt om mer av samme type vær utover dagen.

Situasjonen ligger fortsatt på grensen til ekstremvarsel for fylkene Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Buskerud og Oppland. Forholdene vurderes forløpende med tanke på om det i skal sendes ut varsel om ekstreme værforhold, opplyser Meteorologisk institutt.