NRK Meny
Normal

Alle tog mellom Oslo og Kristiansand innstilt

Store nedbørmengder gjør at alle tog mellom Kristiansand og hovedstaden er innstilt fram til torsdag morgen. Det er gått to ras i nærheten av togsporet.

Tyristrand

MYE VANN: Slik ser det ut på togsporet ved Tyristrand i Buskerud. Strekningen fra Darbu til Drangedal har vært stengt en stund, og ved 11.00-tiden kom beskjeden om at alle tog er innstilt mellom Oslo og Kristiansand.

Foto: Jernbaneverket

SISTE: Regiontogene mellom Oslo S og Kristiansand er i første omgang innstilt fram til torsdag morgen. Først i morgen tidlig gjøres det en ny vurdering. Det settes opp buss for tog.

NSB melder onsdag ettermiddag at det er få tilgjengelige busser og drosjer, og de ber passasjerer vurdere andre transportmidler.

De to rasene har gått mellom Kongsberg og Drangedal og mellom Kongsberg og Darbu.

Forsinkelser

Det er nattens høststorm med mye regn og vind som har skapt problemer for togtrafikken.

– Vi jobber med å organisere alternativ transport. Reisende må dessverre regne med forsinkelser, sier pressevakt hos NSB Liv Eggebø onsdag formiddag.

Hun opplyser at reisende kan ta kontakt med NSB kundesenter dersom de har spørsmål, eller ønsker å avbestille reisen sin.

– På samme strekning har det også falt et tre over kjøreledningen, opplyser pressevakten i jernbaneverket til NRK.

Setter opp busser

Buss for tog

Markedssjef for Sørlandsbanen, Dag Brekkan.

Foto: Einar Espeland / NRK

Togene som går fra Stavanger vil gå fra Stavanger til Kristiansand, og stoppe der.

– Mellom Kristiansand og Oslo blir det satt opp busser, såfremt det er mulig å få det til, sier markedssjef Dag Brekkan i Sørlandsbanen til NRK.

Også han sier at passasjerer som har tenkt seg mellom Oslo og Kristiansand må regne med store forsinkelser.

– I tillegg til at NSB prøver å skaffe transport bør også kundene se seg om etter andre muligheter for transport på egen hånd. Vi dekker denne billetten, sier Brekkan.

Han forteller videre at slik vær som har herjet i natt og i morgentimene onsdag er utfordrende.

– Vi gjør så godt vi kan under de forutsetningene som er, og det jobbes på spreng for å få til løsninger for passasjerene, sier markedssjefen.

Regn og vind

Brekkan sier det er umulig å si noe om når Sørlandsbanen kan åpnes for trafikk igjen.

Det har vært, og er, mye regn og vind i området. Det er også meldt om mer av samme type vær utover dagen.

Situasjonen ligger fortsatt på grensen til ekstremvarsel for fylkene Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Buskerud og Oppland. Forholdene vurderes forløpende med tanke på om det i skal sendes ut varsel om ekstreme værforhold, opplyser Meteorologisk institutt.

 • Elg måtte avlives

  Elgen som gikk gjennom isen i Vråvatn klarte å redde seg selv opp etter en lang stund i vannet. – Den kom seg opp på isen, hvor den sto oppreist en kort periode. Så la den seg ned. Viltnemnda måtte til slutte avlive den da den var kraftig nedkjølt, melder politiet.

  Elg gjennom isen i Vråvatn
  Foto: Politiet
 • Elg gjennom isen i Kviteseid

  En elg har gått gjennom isen 100 meter fra land på Vråvatn, cirka to kilometer fra Flatland. Viltnemnda og en patrulje fra politiet er på vei til stedet.

 • 119 uten strøm

  Søndag morgen er 119 av Skagerak Energis kunder i Telemark uten strøm. Det er innbyggere i Bamble, Siljan og Skien som er berørt. – Vi har mannskaper og helikopter ute for å rette feil alle steder, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.

 • Mistet førerkortet etter ulykke

  En sjåfør har mistet førerkortet etter en ulykke i Meensvegen i Skien lørdag kveld. Fire personer i to biler var involvert i ulykken. Alle fire ble sjekket av lege på stedet.