Sommerdekk og vinterføre lager kaos på E18

Trafikken har stått nesten stille på deler av E18 gjennom Vestfold mot Telemark i flere timer. Politiet oppfordrer alle som ikke må kjøre i dag, om å la bilen stå.

Trafikkaos på E18

Flere kjøretøy har hatt problemer på E18 mellom Langangenbrua og Lannerheia lørdag. Trafikken har gått tregt eller stått bom stille i begge retninger.

Foto: Nina Eriksen / NRK

Siste: E18 er nå åpnet i begge kjøreretninger. Trafikken er saktegående, og det er fremdeles kø klokka 16.30. Politiet kommer til å patruljere på E18 utover kvelden.

Bilister som vanligvis bruker to timer mellom Oslo og Porsgrunn, regnet med å bruke minst fire timer i ettermiddag. De beskriver veien som såpeglatt.

Kaoset startet allerede før 12.30 da vogntog begynte å få problemer. Like etter kolliderte to biler i sørgående kjørefelt på Lanner mellom Larvik og Porsgrunn. Det ene kjøretøyet hadde sommerdekk.

Snøkaos på E18

To biler kolliderte på E18 lørdag ettermiddag. Den ene bilen hadde sommerdekk.

Foto: Kristin Rivrud / NRK

Biler på kryss og tvers på E18

Lang kø i høyre, sørgående felt klokka 14 lørdag. En bil sperrer feltet for å stoppe trafikken slik at eventuelle kranbiler skulle komme fram.

Foto: Tom Arne Søyland / NRK
– Det er som å kjøre over fjellet. Det er ikke brøytet her, fortalte NRK-reporter Anne Berit Larsen som kjørte mellom Larvik og Langangen.

NRK har mottatt meldinger fra flere bilister som sier det er dårlig brøytet helt fra Oslo og sørover mot Telemark.

En vogntogfører fra Moldova måtte stoppe og legge på kjettinger. Det førte også til at deler av trafikken ble hindret.

Utrykningspolitiet er ute på E18.

Full stopp og berging

– Det har vært mye å henge fingrene i, sier Anders Gui som har drevet med bilberging på E18 de siste timene. Han lar seg ikke overraske. Dette skjer nesten hver gang den første snøen kommer.

Den ene bilisten han måtte hjelpe, var på vei til et sted for å hente vinterdekkene sine. Det endte med full stopp og berging.

– Folk blir utålmodige og snur i køen. Det er ikke lurt, mener Gui.

NRK-reporter Ken Willy Wilhelmsen møtte på uheldige Ali Muhammadi og familien som var på vei til Langesund for å ta ferga til Danmark. De kolliderte før de kom så lang.

– Jeg skjønner ikke hva som skjedde. Vi kjørte i 50 kilometer i timen, sier han og ser på skadene. Han kommer ikke videre for egen maskin. Det eneste lyspunktet er at ingen i familien ble skadet da de kolliderte.

Tom Andersen

Tom Andersen var på vei til Arendal, men måtte tilbringe nesten en time i en stillestående kø på E18. Som så mange andre benytta han muligheten til å strekke på beina.

Foto: Nina Eriksen / NRK