NRK Meny
Normal

Solgte «cannabis-suvenir» i familiepark

Bø Sommarland solgte nøkkelringer med et internasjonalt symbol for hasj. Vennegjeng er forbløffet og forarget over hva de fant i kiosken.

Cannabis

FANT CANNABIS-MERKE I PARKEN: Nøkkelringen med cannabis-symbolet dukket opp i en pakke med mange ulike motiver.

Foto: Privat

– De selger hasj her. Det var den første reaksjonen fra gjesten som skulle kjøpe seg noe smågodt. Blant sukkerspinn, kald brus og andre forfriskninger dukket nøkkelringene med «Cannabis» og det stiliserte bildet av hasjplanten opp.

Vennegjengen fra Kongsberg mener det er det siste de hadde ventet seg å finne i badeparken i Bø.

– Det er ikke lov å reklamere for alkohol i Norge. Dette er ganske enkelt en måte å promotere cannabis på, sier Sveinung til NRK. Han var en av dem som reagerte på utvalget blant de fargerike suvenirene.

– Individuelt

25-åringen mener der er uproft og spesielt ille at det er en familiepark som selger dette.

René Langeveld Sas

Direktør René Langeveld Sas vet ikke om de har hatt flere av disse nøkkelringene.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Direktør René Langeveld Sas er glad for at Sveinung sa fra om nøkkelringen.

– Dette er ikke noe vi har gjort bevisst. Vi fikk en pakke med 144 forskjellige nøkkelringer med motiver av frukt, hodeskaller, basketballer og russiske «babusjka-dokker».

Ingen av de ansatte hadde reagert på cannabis-symbolet. Han vet ikke om de har solgt noen med dette motivet, men vet at ingen besøkende i parken har reagert før nå.

– Det er individuelt hvordan folk oppfatter dette. Uansett, vi fjernet det etter å ha fått reaksjoner den søndagen.

Tatt på alvor

Direktøren tror nok at de kommer til å se nærmere på hva de tilbyr av suvenirer.

Sveinung er fornøyd med å bli tatt på alvor etter å ha sagt fra. Allikevel er han og vennegjengen forundret over at ingen har reagert på dette tidligere.

– Bø Sommarland må være bevisst på hva det er de selger, avslutter Sveinung.

Sommarland i Bø

Bø Sommarland er Skandinavias største vannpark, skriver familieparken på sine nettsider.

Foto: Tore Jonssen
 • Tre over E18

  TA skriv at det ligg tre og tunge greiner i vegen fleire stader langs E18 ved Kragerø. Vegtrafikksentralen oppmodar folk til å køyre forsiktig.

 • 98 kundar utan straum

  Laurdag klokka 17.00 er 98 kundar i Telemark og Vestfold utan straum, melder Skagerak Energi. Det blir arbeidd alle stader der det er feil, og selskapet håpar alle får attende straumen i løpet av kvelden.

 • Mindre personskadar

  I kollisjonen ved Gaustablikk skianlegg fekk to personar mindre skadar. Dei to siste er uskadde. Alle fire er undersøkt av lege på staden.

 • Front mot front

  To personbilar har kollidert front mot front like ovanfor Gaustablikk skianlegg. Det var fire personar i bilane, alle er ute. Det er meldt om personskade og store materielle skadar på bilane. Naudetatane rykkjer ut.