NRK Meny
Normal

Solgte «cannabis-suvenir» i familiepark

Bø Sommarland solgte nøkkelringer med et internasjonalt symbol for hasj. Vennegjeng er forbløffet og forarget over hva de fant i kiosken.

Cannabis

FANT CANNABIS-MERKE I PARKEN: Nøkkelringen med cannabis-symbolet dukket opp i en pakke med mange ulike motiver.

Foto: Privat

– De selger hasj her. Det var den første reaksjonen fra gjesten som skulle kjøpe seg noe smågodt. Blant sukkerspinn, kald brus og andre forfriskninger dukket nøkkelringene med «Cannabis» og det stiliserte bildet av hasjplanten opp.

Vennegjengen fra Kongsberg mener det er det siste de hadde ventet seg å finne i badeparken i Bø.

– Det er ikke lov å reklamere for alkohol i Norge. Dette er ganske enkelt en måte å promotere cannabis på, sier Sveinung til NRK. Han var en av dem som reagerte på utvalget blant de fargerike suvenirene.

– Individuelt

25-åringen mener der er uproft og spesielt ille at det er en familiepark som selger dette.

René Langeveld Sas

Direktør René Langeveld Sas vet ikke om de har hatt flere av disse nøkkelringene.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Direktør René Langeveld Sas er glad for at Sveinung sa fra om nøkkelringen.

– Dette er ikke noe vi har gjort bevisst. Vi fikk en pakke med 144 forskjellige nøkkelringer med motiver av frukt, hodeskaller, basketballer og russiske «babusjka-dokker».

Ingen av de ansatte hadde reagert på cannabis-symbolet. Han vet ikke om de har solgt noen med dette motivet, men vet at ingen besøkende i parken har reagert før nå.

– Det er individuelt hvordan folk oppfatter dette. Uansett, vi fjernet det etter å ha fått reaksjoner den søndagen.

Tatt på alvor

Direktøren tror nok at de kommer til å se nærmere på hva de tilbyr av suvenirer.

Sveinung er fornøyd med å bli tatt på alvor etter å ha sagt fra. Allikevel er han og vennegjengen forundret over at ingen har reagert på dette tidligere.

– Bø Sommarland må være bevisst på hva det er de selger, avslutter Sveinung.

Sommarland i Bø

Bø Sommarland er Skandinavias største vannpark, skriver familieparken på sine nettsider.

Foto: Tore Jonssen
 • Odd tapte

  Vålerenga slo Odd 2–1 i kveld. Bilal Njie scoret kampens første, men også Odds eneste mål.

 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.