NRK Meny
Normal

David mot Goliat på Porsgrunnselva

En helg med arrangementet Hestekrefter er over. Folk i tusentalls møtte opp og fikk med seg forrykende fart, melodisk musikk og munter nostalgi i skjønn forening. Se bilder her!

Hestekrefter

Hestekrefter i ulike former trakk mange tilskuere til Porsgrunn i helgen. Her er den svært spennende Formel 4-duellen, mellom nykomling Joakim Halvorsen og meritterte Stian Slåttedalen. Sistnevnte vant etter en publikumsvennlig fight.

Foto: Stine Engelstad

– Vi nordmenn har det med å dra ut og finne frem smilet når det er sol. Og det har jo vært til dels veldig godt vær denne helgen, så det har vært sjeldent god stemning, sier Lasse Gumpen.

Marit Strømøy

Hun er norsk og verdens eneste kvinnelige formel 1-båtfører, Marit Strømøy. I kraft av det var hun et trekkplaster for arrangøren.

Foto: Stine Engelstad

Han har vært hovedansvarlig for arrangementet Hestekrefter, som har tatt Grenland med storm denne helgen. Og publikum har vist å sette pris på det fartsfylte arrangementet, mer enn noen gang.

– Vi har ikke oversikt over det totale antall tilskuere i år, men vi har inntrykk av at det har vært langt flere folk enn tidligere, sier Gumpen strålende fornøyd.

Les også:

Viste frem Formel 1-båt

Norge har verdens eneste kvinnelig formel 1-båtfører i Marit Strømøy. Hun er også den eneste i verden som har en toseters formel 1-båt, som går over 200 kilometer i timen.

Den fikk virkelig vist hva den er god for da den føk oppover Porsgrunnselva søndag.

– Jeg var så heldig å vinne en tur, og det var en helt ekstrem opplevelse. Et vanvittig kick, en enorm kraftfølelsen, det var som man lettet og flydde over vannet. Og det var et ordentlig press i svingen, det er store krefter man snakker om, sier arrangementsleder Gumpen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hestekrefter

For dem som liker full fart og fete motorer, var det stas å se denne toseters formel 1-båten, som Marit Strømøy trakterer. Arrangementsleder Lasse Gumpen var så heldig å få sitte på, og fikk et kick av de sjeldne.

Foto: Stine Engelstad

David ga Goliat kamp

Og i Grenland Grand Prix var det flere sjåfører og båter som virkelig hadde evnen til å gi gass.

Hestekrefter

Den såkalte retrocampen fikk også mye oppmerksomhet, og fikk folk i et gladnostalgisk modus.

Foto: Stine Engelstad

En overraskende og publikumsvennlig duell ble det mellom Stian Slåttedalen og Joakim Halvorsen.

De konkurrerte i FS4, Formel 4-klassen, og det kunne på forhånd ses på som David mot Goliat. Slåttedalen har konkurrert internasjonalt og i VM, mens Halvorsen var nykommer og kjørte sitt aller første løp.

– Likevel ble det en skikkelig spennende fight, som jeg tror alle ble forbauset over. Men til slutt var det forhåndsfavoritten som trakk det lengste strået, sier presseansvarlig for arrangementet Stine Engeldalen.

Campingnostalgi

Men det har ikke bare vært fokus på ekstreme fartsoppvisninger- og opplevelser. Det har nemlig også vært musikalske godbiter. Musikkpaviljongen på Rådhusparken ble brukt for første gang på lenge, og på scenen sto Lady J and her Bada Bing Band.

Dessuten hadde man en utstilling som fikk folk i et gladnostalgisk modus.

– Mange har satt pris på vår retrocamp, hvor man har samlet gammelt campingutstyr, og de har fortalt at de har fått en koselig retroopplevelse, sier Lasse Gumpen.

Arrangementet Hestekrefter er over for denne gang, men det er på ingen måte slutt på all festivitetas i Porsgrunn. Om få dager starter Porsgrunn internasjonale teaterfestival, og gatene vil forhåpentlig på ny bli fylt av glade, sommersmilende mennesker!

Lady J

Hva er vel en festival uten musikalske innslag? Lady J and her Bada Bing Band fikk det til å svinge i musikkpaviljongen på rådhusplassen.

Foto: Stine Engeldalen