Søk i Siljan avsluttet

Politiet ber båteiere sørge for skikkelig fortøyning etter at en tom kano førte til en stor redningsaksjon i Siljan.

Søk i Siljan

SØK: Store styrker ble satt inn i letingen etter mulige savnede da en padler observerte en tom kano med fiskeutstyr.

Foto: Theo Aasland Valen

Da en tom kano ble funnet på vannet Gorningen i Siljan 1. påskedag ble det satt i gang en stor redningsaksjon i frykt for at de sto overfor en drukningsulykke.

Kanoen hadde fiskeutstyr om bord og både politihelikopter, Sea King redningshelikopter, dykkere, ambulanse og brannvesen deltok i letingen etter mulige savnede.

– Vi har ikke fått inn noen informasjon om at det er noen som er savnet, eller at det er noen som har sett at det har skjedd noe, sier operasjonsleder Jan Kristian Jonsrud.

Ba eiere melde seg

Politiet skrev på Twitter at dersom noen savnet kanoen sin måtte de si fra med engang.

– Ofte når vi får meldinger om tomme båter har de slitt seg, men vi er nødt til å sette i gang vårt apparat uansett, sier operasjonslederen.

Etter ca. en time opplyste Hovedredningssentralen at søket ble avsluttet fordi at eieren av kanoen bekreftet at den hadde slitt seg.

– Fest fortøyningen

Ifølge Varden hadde kanoen tatt seg en tur på egen hånd, etter et noen gutter ikke hadde fått festet kanoen skikkelig på land etter en kanotur.

– Vi bruker mye ressurser på slike saker hvert år. Selv om vi tror det er en båt som har slitt seg må vi trykke på knappen hver gang, sier Johnsrud og ber båteiere sørge for skikkelig fortøyning.

– Det offentlige bruker mye ressurser på leteaksjoner av denne typen hvert år. Det kan unngås dersom folk sørger for å sikre båtene sine skikkelig.