NRK Meny
Normal

Store mannskaper søkte i snøskred i Vinje

Store redningsmannskaper ble satt inn for å søke i et snøskred i Vådalen i Vinje. – Ingen er skadet, informerer Vinje og Haukeli Røde Kors.

Laster kart, vennligst vent...

Det gikk et snøskred i Vådalen i Vinje søndag ettermiddag.

– Alle har dratt fra stedet og vi fant ingenting, sier Henning Reinsviki i Vinje og Haukeli Røde kors.

Politiet bekrefter også at de er ferdige på stedet og at alle er dimittert. Det var heller ingen som var meldt savnet, melder politiet.

Laster Twitter-innhold

Skredet ble meldt klokka 12.49 søndag, ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge. Det er ikke avklart om noen er tatt av snøskredet.

– Snøskredet i Vådalen i Vinje er nå lokalisert. Brannvesen, skredgruppe og politiet er framme. Et redningshelikopter og politihelikopter er på vei. De vil søke etter om det går skispor inn i skredet, og størrelsen er på ca. 100 ganger 200 meter, sier operasjonsleder Terje Pedersen ved Sør-Øst politidistrikt.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Norske redningshunder har også sendt tre lavinehunder inn i området for å søke i snøskredet.

Laster Twitter-innhold

Søker med lavinehunder i skredet

Det er mannskap fra politi, røde kors, norske redningshunder som sammen med et redningshelikopter og et politihelikopter, som søker i området.

– Vi har 18 mannskaper i området. Det er ikke funnet skispor som går inn i området der snøskredet gikk. Men området vil bli gjennomsøkt med lavinehunder, sier Pedersen.

Hvor lenge mannskapet kommer til å arbeide på stedet er fortsatt usikkert, sier han, men informerer om at de kommer til å holde på til arbeidsoppdraget er utført.

Snøskredfaren er stor i store deler av Sør-Norge. Lørdag gikk det et snøskred i Hemsedal og i Filefjell. Ingen personer ble tatt av disse snøskredene.

  • Påførte kraniebrudd med hammer

    En 28 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i et år og tre måneder for grov vold. 28-åringen har blant annet påført en annen person kraniebrudd med en hammer. Mannen må også betale 87 000 i oppreisning som følge av volden.

  • Scoret 32 mål - linkes til Odd

    Tobias Lauritsen i Pors scoret sitt syvende hattrick i 3-0 seieren borte mot Express i dag. Spissen har scoret 32 mål i årets serie og nå linkes ungutten til Odd, skriver PD.

  • Laster Twitter-innhold
  • Kvalifisering for Notodden

    Notodden gjorde jobben borte mot Byåsen med 0–1 seier, men dessverre for Notodden vant Nest-Sotra borte mot Hønefoss. Dermed ble det 2. plass og kvalifiseringsspill om opprykk for Notodden. I den kampen møter de Raufoss, som kom på 2. plass i sin avdeling.