NRK Meny
Normal

Store mannskaper søkte i snøskred i Vinje

Store redningsmannskaper ble satt inn for å søke i et snøskred i Vådalen i Vinje. – Ingen er skadet, informerer Vinje og Haukeli Røde Kors.

Laster kart, vennligst vent...

Det gikk et snøskred i Vådalen i Vinje søndag ettermiddag.

– Alle har dratt fra stedet og vi fant ingenting, sier Henning Reinsviki i Vinje og Haukeli Røde kors.

Politiet bekrefter også at de er ferdige på stedet og at alle er dimittert. Det var heller ingen som var meldt savnet, melder politiet.

Laster Twitter-innhold

Skredet ble meldt klokka 12.49 søndag, ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge. Det er ikke avklart om noen er tatt av snøskredet.

– Snøskredet i Vådalen i Vinje er nå lokalisert. Brannvesen, skredgruppe og politiet er framme. Et redningshelikopter og politihelikopter er på vei. De vil søke etter om det går skispor inn i skredet, og størrelsen er på ca. 100 ganger 200 meter, sier operasjonsleder Terje Pedersen ved Sør-Øst politidistrikt.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Norske redningshunder har også sendt tre lavinehunder inn i området for å søke i snøskredet.

Laster Twitter-innhold

Søker med lavinehunder i skredet

Det er mannskap fra politi, røde kors, norske redningshunder som sammen med et redningshelikopter og et politihelikopter, som søker i området.

– Vi har 18 mannskaper i området. Det er ikke funnet skispor som går inn i området der snøskredet gikk. Men området vil bli gjennomsøkt med lavinehunder, sier Pedersen.

Hvor lenge mannskapet kommer til å arbeide på stedet er fortsatt usikkert, sier han, men informerer om at de kommer til å holde på til arbeidsoppdraget er utført.

Snøskredfaren er stor i store deler av Sør-Norge. Lørdag gikk det et snøskred i Hemsedal og i Filefjell. Ingen personer ble tatt av disse snøskredene.

 • Elg går på E18

  Det er meldt om at en elgokse går på E18 i området mellom Telemarksporten og avkjøringen mot Porsgrunn ved Moheim. Viltnemnda er varslet.

 • Bergbys-restaurant konkurs

  I dag ble det åpnet konkurs i boet til Bergbys Notodden. Av de tre gjenværende Bergbys-restaurantene har den slitt hardest. Det er ingen fare for de to restaurantene i Porsgrunn, sier daglig leder i Svai-Gruppen, Atle Dreyer Isaksen, til Varden.

 • Kvinne stanset av politiet

  En kvinnelig bilfører i 40-årene er stanset av politiet i Sauheradvegen på Notodden. Kvinnen hadde ikke førerkort, og politiet hadde mistanke at hun var påvirket. Hun er tatt med til legevakt for blodprøve og vil bli anmeldt.

 • Fratatt førerkortet etter ulykke

  En mann i 70-årene er fratatt førerkortet og anmeldt for å ikke ha overholdt vikeplikten. Mannen kjørte på rødt lys i Skien, og forårsaket en ulykke. To personer oppsøker legevakten etter ulykken.