NRK Meny
Normal

Smalt inn i jernbanebrua

En traktor kjørte inn i jernbanebrua i Skien med gravemaskina han hadde på tilhengeren. Resultatet ble stans i togtrafikken og en skikkelig smell.

Jernbanebrua i Skien

Skadene var tydelige på både gravemaskin og bru etter sammenstøtet.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Det var litt over kl 18 søndag kveld at politiet fikk beskjed om at traktoren hadde kjørt under brua, men hengeren kolliderte med brupilarene.

Siste mandag morgen er at veien er åpen igjen på stedet.

Bærebjelker slått løs

Gravemaskina hadde synlige skader etter kollisjonen med brua. Det hadde også brua fått. Politiet opplyser at gravemaskina hadde løftet opp brua, slik at to av de fire brupilarene gikk av ledd og falt ned på bakken. Dette har gjort hele konstruksjonen er blitt skjev.

Kollisjon med jernbanebrua i Skien

Det var synlige skader på både gravemaskin og bru etter sammenstøtet. To av pilarene som støtter opp brua ble slått løs i sammenstøtet.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Politiet hadde sperret av brua søndag kveld og omkjøring blir skiltet.

Veien stengt

Det er ikke første gangen at et kjøretøy kolliderer med jernbanebrua, men det er sjelden at sammenstøtet blir så kraftig. Politiet sier de ikke vet om det er trygt å slippe biler under brua, slik den er nå.

– Eksperter fra jernbaneverket kommer for å vurdere skadene i løpet av kvelden. Både tog- og biltrafikk blir stengt inntil videre, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen ved Telemark politidistrikt.

Ingen ble fysisk skadd i sammenstøtet med brua.