NRK Meny
Normal

– Ungdom slutter med hasj når de blir tatt

Ungdom som blir tatt for bruk av narkotika, enten av skolen eller av politiet, legger ofte bort aktiviteten. Det forteller ungdommen selv.

Røykte hasj

Ungdommer som røyker hasj, og blir tatt, slutter ofte med aktiviteten.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Jeg ble tatt av foreldrene mine, og jeg hadde ikke lyst til at de skulle bli lei seg. Da sluttet jeg, og moren min begynte å gråte. Det var ikke så behagelig å se på.

Skolen varslet foreldrene og dermed fikk 17-åringen beskjed om å slutte.
Siden har han holdt seg borte fra hasj. Også 17-åringen som står ved siden av har blitt tatt i bruk av hasj. Han sier han har blitt presset til å slutte, hvis ikke står han i fare for å miste skoleplassen.

– Det er så mye styr med skole og politi. Jeg ble tatt og måtte skrive under på sånn ruskontrakt med skolen. Det er jo et tilbud man får for å fortsette på skolen, og følger man ikke den kan man bli utvist eller noe, sier han.

NRK har tidligere denne uken skrevet om elever ved Lunde videregående skole i Telemark, som ønsker å slutte fordi det er så mye hasj på skolen. De unge sier også at å kjøpe hasj er like lett som å kjøpe seg en pizza.

Les også:

– Tenker ikke konsekvenser

John Eivind Ullenes er leder for forebyggende seksjon ved politiet i Telemark. Han sier mange unge ikke har tenkt over konsekvensene ved å bruke ulovlige stoffer.

– De risikerer å bli tatt med og ransaket. Da mener jeg å bli strippet til skinnet. De risikerer å bli kjørt hjem til foreldrene, og de blir varslet så lenge du er under 18 år. Dessuten risikerer de å bli fratatt både PC og mobiltelefon, sier Ullenes.

 • En time ekstra kjøring

  E18 er stengt ved Gjerdemyra utenfor Kragerø i sørgående retning. Omkjøring skjer via Drangedal og Treungen. For reisende mellom Kragerø og Kristiansand gir det over en times lengre reisetid.

  Gjerdemyra
  Foto: Astrid Wåsjø Simonsen
 • En seier på fire kamper

  I eliteserien i bordtennis for kvinner vant Notodden mot Vikåsen, mens det ble tap for Bodø, og B-72. Notodden spilte uavgjort mot Drammen. Dermed tok laget med seg tre poeng fra helgens kamper som ble spilt på Notodden.

 • Golfbane under vann

  Golfbanen på Gumøy i Kragerø står under vann. – Banen var i utmerket stand helt til regnet kom, så jeg tror dette skal gå bra, sier styreleder i Gumøy golf AS Jarl Wist. Det anslås at omkring 20 mål ligger under vann.

  Gumøy golfbane
  Foto: Roy Isnes