NRK Meny
Normal

Sliter med rekrutteringa

Rekefiske er god butikk om dagen, likevel sliter næringa med rekrutteringa.

REKEFISKE

Til tross for at båtene fylles opp med reker, er det få som søker seg til bransjen.

Foto: Meek, Tore / NTB scanpix

– Det har vært i en liten bølgedal nå i en tre fire år, men nå er vi på vei oppover igjen, sånn har det alltid vært i rekefiske. Akkurat nå ser det veldig bra ut, sier Leder i Telemark fiskerlag, Roy Kristensen.

Men til tross for at det går godt er det ingen rekruttering på båtene. I dag er det bare fire heltidsfiskere i Kragerø og frafallet er stort også i Bamble.

– Det koster mye, skal du ha et fartøy må du fort opp i en to millioner kroner, kanskje det er det som gjør det, sier Kristensen.

Roy Kristensen, rekefisker

Leder i Telemark fiskerlag, Roy Kristensen er bekymret over rekrutteringa til rekefiske.

Foto: Berit Heggholmen / NRK
 • Én til sykehus etter ulykke

  En person er kjørt i ambulanse til sykehus med uavklart skadefang etter en snøscooterulykke i Fyresdal i Telemark. Hendelsen skal ha skjedd ved 00.40-tiden, melder politiet.

  Laster Twitter-innhold
 • Stopp i Nome utan førarkort

  Ein mann i slutten av 20-åra er stoppa av politiet på Fensvegen i Nome. Det er mistanke om køyring i påverka tilstand, og utan ikkje førarkort. Det er tatt blodprøve.

 • Vogntog slit med å kome opp

  Politiet melder at eit utanlandsk vogntog slit med å kome opp bakkane på riksveg 41 mellom Kviteseid og Vrådal. Kort tid etterpå melder politiet at bilen kom seg opp bakkane.

 • Notodden slo Bærum

  Notodden fotballklubb fekk besøk av Bærum i årets tredje treningskamp. Det enda med 4–1 siger til Notodden. Felipe Ferreira, Martin Brekke og André Bakke skåra måla for NFK.