NRK Meny
Normal

Slipper bluesalbum på åpningsdagen

Rita Engedalen feirer første dag av årets bluesfestival på Notodden med åpningskonsert og nytt album.

Rita Engedalen med gitaren «Rosa Lee».
Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

Albumet, som har fått tittelen «My Mother's Blues», slippes 31. juli, samme dag som Engedalen åpner Notodden Bluesfestival. På konserten vil hun spille den nye plata, skriver plateselskapet Bluestown Records i en pressemelding.

Spilt inn i nye Juke Joint

Albumet er spilt inn i det «nye» Juke Joint Studios i Bok- og Blueshuset på Notodden, og inneholder 12 sanger. Ifølge pressemeldingen er Engedal innom gospel, folk, akustisk, blues og rock.

– Plata er personlig og beskriver møte med sterke musikalske inspirasjonskilder innenfor rock og deep blues, forteller Engedalen. Hun har skrevet nesten alle låtene på albumet selv – unntaket er låta «Epitah Black and Blue» av Kris Kristoffersen – en låt han skrev til Janis Joplin da hun gikk bort.

Fast band og mange gjester

Med på platen har hun sitt faste band gjennom 19 år, Backbone, som består av Jens Haugen, Eskil Aasland og Morten Omlid.

Gjester på albumet er blant annet Margit Bakken, Geir Sundstøl, Knut Nyheim, Gøran Grini, Myra Turner, Ruthie Foster, Jostein Forsberg og Espen Fjelle.

Engedalen har tidligere vunnet Spellemannsprisen med platen «Heaven Ain't Ready for Me Yet» i 2006, og har vært nominert tre ganger.

Rita Engedalen og Morten Omlid spiller en hyllest til gitaren ved navn "Rosa Lee".
 • Veldig glatt

  Politiet har fått meldinger om at det skal være svært glatt på flere sideveier. Flere melder om mindre trafikkuhell og om kjøretøy som står fast.

  Glatte veier
  Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK
 • Kjørt til sjekk etter ulykke

  To kvinner i slutten av tenåra har blir kjørt til sykehuset for en sjekk etter en ulykke ved Voldskrysset i Skien, melder politiet. Personbilen kjørte av vegen og inn i en lyktestolpe.

 • Advarer mot tilbud

  Ikke alle Black Friday-tilbudene denne uka er så gode som de ser ut til å være. Nå advarer Forbrukerrådet folk mot å bli lurt. – Sjekk på nettet for å finne riktig førpris før du slår til, sier Pia Cecilie Høst i Forbrukerrådet.