NRK Meny
Normal

Slik takler du møter med elg

En elg som holder til i området rundt fjelltoppen Knarren i Lunde har blitt svært nærgående. Flere turgåere har opplevd den som skremmende.

Elg

Møter du på elg i skogen, bør du trekke deg unna, oppfordrer viltansvarlig i Telemark Fylkeskommune Ole Bjørn Bårnes. (Illustrasjonsbilde)

Foto: Trond Berg / NRK

Hans Arne Vibeto

Leder for Viltnemda i Nome, Hans Arne Vibeto, sier Viltnemda vil lete etter elgen.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

En elg i Lunde har blitt svært lite sky for mennesker, og den skal ha skremt flere turgåere i området rundt Knarren.

Viltnemnda kjenner til den aktuelle elgen og har vært ute og sett etter den.

– Det er en forholdsvis ung elg. Han er ikke sinna, men han er litt frustrert om våren. Det er godt beite der, sier leder for Viltnemda i Nome, Hans Arne Vibeto.

Skal lete etter elgen

Viltnemda vil se etter elgen i dagene som kommer for å holde et øye med den, forteller Vibeto.

– Hver vår kommer det bestandig noen slike saker. Ungene blir jaget vekk fra moren, og ofte kommer man opp i slike situasjoner som dette.

– Hvor ofte gjør dere noe i slike sammenhenger?

Ole Bjørn Bårnes

Viltansvarlig i Telemark Fylkeskommune, Ole Bjørn Bårnes, oppfordrer folk til å komme seg vekk dersom de møter på aggressiv elg på tur.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

– Hadde den kommet inn i tettbebyggelse, hadde vi tatt den ut fort. Men ute i terrenget er terskelen veldig høy for at vi tar en elg, sier Vibeto.

Bør trekke seg vekk

Viltansvarlig i Telemark Fylkeskommune, Ole Bjørn Bårnes, sier at folk bør komme seg vekk hvis dyr oppfører seg truende.

– Man bør bare trekke seg unna når det er i utmark. Det er store dyr og de kan virkelig gjøre stor skade hvis de går til angrep, understreker han.

  • Påførte kraniebrudd med hammer

    En 28 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i et år og tre måneder for grov vold. 28-åringen har blant annet påført en annen person kraniebrudd med en hammer. Mannen må også betale 87 000 i oppreisning som følge av volden.

  • Scoret 32 mål - linkes til Odd

    Tobias Lauritsen i Pors scoret sitt syvende hattrick i 3-0 seieren borte mot Express i dag. Spissen har scoret 32 mål i årets serie og nå linkes ungutten til Odd, skriver PD.

  • Laster Twitter-innhold
  • Kvalifisering for Notodden

    Notodden gjorde jobben borte mot Byåsen med 0–1 seier, men dessverre for Notodden vant Nest-Sotra borte mot Hønefoss. Dermed ble det 2. plass og kvalifiseringsspill om opprykk for Notodden. I den kampen møter de Raufoss, som kom på 2. plass i sin avdeling.