NRK Meny
Normal

Slik kan den nye kirken bli

Prosjektet «Reis opp» vant arkitektkonkurransen om nye Østre Porsgrunn kirke. Vinnerprosjektet er kledd i hvit porselen, som juryen mente representerte tilhørighet til byen.

Nye Østre Porsgrunn kirke

Juryen mener den porselenskledde fasaden viser tilhørighet til byen.

Nye Østre Porsgrunn kirke

Slik foreslår arkitektene bak prosjektet «Reis opp» at nye Østre Porsgrunn kirke skal se ut innvendig.

Prosjektet «Reis opp» vant arkitektkokurransen om nye Østre Porsgrunn kirke, det ble klart på en pressekonferanse i ettermiddag.

Juryen la særlig vekt på at det skal være mulig å få til bilvei til hovedadkomsten i sin begrunnelse. Det var kommet inn totalt syv forslag, og juryen mente at «Reis opp» hadde løst dette på den beste måten.

Ny Porsgrunn kirke

Her er forslaget til nye Østre Porsgrunn kirke skal sett ovenfra.

Juryen beskriver vinnerprosjektet som universielt, tidløs, men likevel nytenkende.

Vinnerprosjektet er kledd i hvit porselen, som juryen mente representerte tilhørighet til byen. Prosjektet som ble valgt har høye byggeomkostninger, men juryen mente det var;

– Rett kvalitet og rett pris til riktig tid.

espen surnevik

En fornøyd sivilarkitekt Espen Surnevik mottar blomster etter å ha stukket av med seieren i arkitektkonkurransen.

Foto: NRK

Prosjektet har en modulbasert oppbygning, og det var Trodahl Arkitekter – Oslo sammen med sivilarkitekt Espen Surnevik, som stakk av med seieren.

– Det er fantastisk! Det er en stor ære å få delta på de få kirkeprosjketene som er i Norge, det er helt enestående, sier en fornøyd Surnevik.

Vil hindre ny kirke

Men lykken kan være kortvarig. Søndag skal de rundt 10 000 medlemmene av Porsgrunn menighet dukke opp i Vestre Porsgrunn kirke og delta på en rådgivende avstemning på om planene om en ny, moderne kirke skal skrinlegges helt.

Helt siden kirken brant ned i april 2011 har det vært debatt om det skal bygges en kopi av den gamle kirken, eller om det skal bygges en ny moderne kirke.

 • Mangler 70 bøssebærere

  TV-aksjonen mangler 70 bøssebærere i Skien, det opplyser fylkesaksjonsleder i Telemark, Arild Flatland. Bøssebærerne starter å gå klokka 16.00, og Flatland oppfordrer folk til å ringe 02025 dersom de har mulighet til å bidra.

  Bøssa TV-aksjonen 2017
  Foto: Anette Torjusen / NRK
 • 150 demonstrerte i Skien

  Rundt 150 personer gikk i går i fakkeltog i Skien til protest mot pelsdyrnæringa. Totalt så var det rundt 9000 som deltok i protestene rundt om i 30 byer i landet, melder arrangørene.

  Fakkeltog mot pelsdyrnæringa
  Foto: PRIVAT
 • Vannlekkasje i Skien

  Det er en stor vannlekkasje i Skien sentrum, skriver TA. En av hovedvannledningene i sentrum har gått i stykker og det vil ta flere timer å utbedre skadene. Vannet er koblet av og det er et område med mange kontorlokaler og få leiligheter som er ramma.