NRK Meny
Normal

Slik har Odd det i Moldova

Odd-direktør Einar Håndlykken forteller fra Moldova at spillerne er oppgitt over at Bentley ikke slipper inn i landet.

Odd i Moldova

MOLDOVA: Odd er klar for sitt første internasjonale oppgjør siden kampen mot Feyenoord i 2002.

Foto: Åsmund Brøvig

– Det går greit med Bentley. Han er på flyplassen med en madrass og en dyne, kan Håndlykken fortelle i dag tidlig.

Har ennå ikke gitt opp

Han sier at det selvsagt kummerlige forhold for Bentley, og ikke slik klubben ønsker det.

Bentley

Bentley kom til Odd som 17-åring og har spilt for klubben i flere sesonger.

Foto: Tom Ole Buaas

– Men vi har ikke gitt opp å få ham inn, og jobber videre med det, sier Håndlykken.

Siste sjanse for å lykkes er at norske myndigheter skal forsøke å hjelpe til. Det skal være kontakt mellom norske og moldovske myndigheter nå på morgenkvisten.

– Det er det siste håpet vi har for å ordne dette. Blir det ikke fikset i løpet av noen få timer, blir det ikke kamp på Bentley i kveld, sier Håndlykken.

Forskjellige beskjeder

Han forteller at de andre spillerne er oppgitt over at Bentley ikke slipper inn, men at de forsøker å konsentrere seg om det de skal gjøre.

Hvordan situasjonen med Bentley oppstod, sier Håndlykken var fordi reiseselskapet undersøkte i forkant, og var i kontakt med den moldovske ambassaden, som sa at han ikke måtte ha en egen visumsøknad fordi han har norsk oppholdstillatelse. Bentley er nemlig fra Nigeria.

– Men da vi kom ned hit, sa de at han måtte ha eget visum. Så han ble holdt igjen.

Odd i Moldova

Einar Håndlykken forteller at spillerne har det bra i Moldova, selv om de er preget av at en lagkamerat holdes igjen på flyplassen.

Foto: Åsmund Brøvig

– Skal slå godt fra oss

Til tross for den uheldige situasjonen med spilleren som ikke får forlate flyplassen, og at dette preger klubben litt i forberedelsene til kampen, sier Håndlykken at de har det godt i Moldova.

– Alt er trygt og godt. I går trente vi på stadion, og gressmatta er helt super. Så alt ligger til rette, og vi håper å gjøre en god kamp slik at det blir spennende i Skien om en uke, sier Odd-direktøren.

– Vi tror vi møter et godt lag. De har slått ut sterke lag fra Europa de siste årene, og har tre veldig gode brasilianere. Men vi har et godt lag vi også. Vi tror vi kan slå godt fra oss her nede.

 • Ikke sjølvsagt med elitesatsning

  Dagleg leiar i ODD, Einar Håndlykken, svarar kritikken med at det er sterke kvinnelege klubbar i området rundt dei, og at det difor ikkje er sjølvsagt at Odd skal ha elitesatsing for kvinner. Klubben vil også starte med jentefotball for barn i år.

  Daglig leder i Odds BK, Einar Håndlykken
  Foto: Petter Melsom / NRK
 • Kritisk til ODD

  Idrettsforskar Gerd von der Lippe er kritisk til at Odd, og fem andre klubbar i Eliteserien, ikkje har noko tilbod for kvinner ved sesongstart 2018. Von der Lippe meiner det er viktig at eliteserieklubbane har kvinnesatsing, nettopp fordi dei er så gode på herresida.

  Gerd von der Lippe
  Foto: Kurt Inge Dale / NRK
 • Alvorlig situasjon

  Leder av Telemark KRF, Erik Næs sier Listhaugs insinuasjoner mot arbeiderpartiet er uakseptable, men at KRF gikk til valg på at de ønsket Erna Solberg som statsminister. Næs deltar på KRFs landsstyre i dag og sier han tar med seg begge betraktningene.

  Erik Næs
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Sperrer veien

  En buss har fått motorhavari og sperrer FV215 ved Svartangen i Siljan. Bussen står midt i veien og stopper annen trafikk fra å passere. Politiet opplyser på Twitter at bilberging er på vei.