NRK Meny
Normal

Slik blir sykkelen klar for vinterføre

SKIEN (NRK): Mange tenker kanskje at sykkelsesongen er over for i år, men med skikkelige dekk kan du sykle til jobben hele året.

Piggdekk på sykkel

PIGGDEKK: Vinteren er på vei, og det kan være lurt å forberede sykkelen på en ny sesong.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Noen har allerede sett snøen i år, andre venter kanskje på at den skal komme. Flere har kanskje satt bort sykkelen for vinteren, men noen har nok tenkt å bruke sykkelen selv om det blir både glatt og kaldt.

Dersom du skal bruke sykkelen gjennom vinteren, kan det være greit å skifte til piggdekk. Jo flere pigger, jo bedre er framkommeligheten.

På vanskelig føre og i skog og mark har du best kontroll med store hjul. Litt mindre hjul gir et lavere tyngdepunkt som mange setter pris på i bytrafikk.

Slik skifter du til piggdekk på sykkelen
 • 1–0 Odd

  Odd leder 1–0 over Lillestrøm til pause, etter scoring av Sigurd Hauso Haugen. Odd har dominert store deler av omgangen, men Lillestrøm har vist seg farlige på kontringer.

 • Ingen alvorlige skader

  En kvinne i 20-åra fikk smerter i hånda og et ben som følge av ulykka i Høgenheitunnelen i ettermiddag. En bil kjørte inn i en annen bil bakfra, men politiet melder at begge førerne slapp unna uten alvorlige skader.

 • Høgenheitunnelen er åpna igjen

  Høgenheitunnelen er åpna igjen etter en trafikkulykke, melder politiet. Det er lange køer i sørgående retning som følge av ulykka.

  Brevikstunnelen - kø
  Foto: Jan Erik Tangen