NRK Meny
Normal

Slik blir sykkelen klar for vinterføre

SKIEN (NRK): Mange tenker kanskje at sykkelsesongen er over for i år, men med skikkelige dekk kan du sykle til jobben hele året.

Piggdekk på sykkel

PIGGDEKK: Vinteren er på vei, og det kan være lurt å forberede sykkelen på en ny sesong.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Noen har allerede sett snøen i år, andre venter kanskje på at den skal komme. Flere har kanskje satt bort sykkelen for vinteren, men noen har nok tenkt å bruke sykkelen selv om det blir både glatt og kaldt.

Dersom du skal bruke sykkelen gjennom vinteren, kan det være greit å skifte til piggdekk. Jo flere pigger, jo bedre er framkommeligheten.

På vanskelig føre og i skog og mark har du best kontroll med store hjul. Litt mindre hjul gir et lavere tyngdepunkt som mange setter pris på i bytrafikk.

Slik skifter du til piggdekk på sykkelen
 • Boligbrann i Vinje slukket

  Boligbrannen i Øyfjellvegen i Vinje er slukket. Fire personer er registrert bosatt på adressen, og noen av har fått i seg røyk. Disse tilses av helse, opplyser politiet klokken 02.46.

  Laster Twitter-innhold
 • Rykker ut til boligbrann i Vinje

  Nødetatene har rykket ut til melding om boligbrann i Øyfjellvegen i Vinje. Det melder politiet i Telemark klokken 02.16 natt til søndag.

  Laster Twitter-innhold
 • Trafikkuhell på Gavlesjåvegen

  Én bil med tre personer har kjørt utenfor en skrent og havnet 20 meter fra veien, opplyser politiet på Twitter. Det er ingen personskade og personene er ute av bilen. Nødetater er på stedet.

 • Ulykke på E18

  To biler kolliderte på E18 ved Skjelsvik i Porsgrunn. Føreren av den ene bilen overholdt ikke vikeplikten. Personene involvert er tatt hånd om av ambulansepersonell.