NRK Meny
Normal

Slik blir sykkelen klar for vinterføre

SKIEN (NRK): Mange tenker kanskje at sykkelsesongen er over for i år, men med skikkelige dekk kan du sykle til jobben hele året.

Piggdekk på sykkel

PIGGDEKK: Vinteren er på vei, og det kan være lurt å forberede sykkelen på en ny sesong.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Noen har allerede sett snøen i år, andre venter kanskje på at den skal komme. Flere har kanskje satt bort sykkelen for vinteren, men noen har nok tenkt å bruke sykkelen selv om det blir både glatt og kaldt.

Dersom du skal bruke sykkelen gjennom vinteren, kan det være greit å skifte til piggdekk. Jo flere pigger, jo bedre er framkommeligheten.

På vanskelig føre og i skog og mark har du best kontroll med store hjul. Litt mindre hjul gir et lavere tyngdepunkt som mange setter pris på i bytrafikk.

Slik skifter du til piggdekk på sykkelen
 • Redd for sprengstoff i hagen

  Mannen frå Porsgrunn som er sikta for å ha oppbevart sprengstoff, er på nytt gripen av politiet. Eit vitne hevdar at han også har sprengstoff i hagen, skriv Varden. Politiet ynskjer nå å gjera nye undersøkingar for å vera sikre på at alt er fjerna.

 • Folkets hus kollapsa

  Folkets hus i Drangedal kollapsa i går kveld, melder TA. Ifølgje avisa er det store mengder snø på taket som er skuld i kollapsen. Huset skal ikkje har vore i bruk på mange år.

 • Tilskot til freda bygg

  Telemark fylke får 11,5 millionar kroner frå Riksantikvaren til istandsetjing av freda bygg. Fylket skal dele pengane på folk som har freda hus i privat eige.

 • Helgesen leiar programkomite

  Gunn Marit Helgesen frå Porsgrunn skal leie programkomiteen for Vestfold og Telemark Høgre fram mot fylkestingsvalet i 2019. Svein Flåtten frå Vestfold skal leie den felles nominasjonskomiteen.

  Gunn Marit Helgesen, KS
  Foto: Sindre Løkstad / NRK