NRK Meny
Normal

Slik bevarer du sommerfølelsen lengst mulig

Fem tips til deg som elsker sommeren, og som aldri vil gi slipp.

Sommerminne

BEVAR SOMMERFØLELSEN LITT LENGER: Selv om høsten banker på, er det godt å kunne ta med litt av sommeren inn i den skarpe høstluften.

Foto: Arne Venstad

Sommeren 2015 vil ikke gå inn i historiebøkene som veldig solrik og varm, selv om vi nå på tampen av august har kunnet nyte sol fra blå himmel og gode temperaturer.

Selv om vi nå nærmer oss den første høstmåneden, september, er det flere ting du kan gjøre for å bevare den gode sommerføelsen lengst mulig utover høsten.

1. Spill de beste sommerlåtene du vet om

Noen ganger er det ikke så mye som skal til for å holde på sommerminnene. Sett på den aller fineste sommerlåta du vet om.

Les også:

2. Lag paraplydrinker

Finn frem kokeboka, let deg frem på nettet. Det finnes utallige oppskrifter på deilige sommerdrinker, som kan bringe frem sommerlykken, selv om det er høst.

Paraplydrink à la Evenesdal..

Litt kreativitet er ofte alt som skal til for å skape litt sommer.

Foto: Viggo Nilsen

3. Dropp tv-tittingen

Ta med pledd, finn frem stearinlysene, og kanskje varmelampen. Sitt ute og snakk med hverandre, gjerne om de gode sommerminnene dere har hatt sammen. Selv om bikinien og shortsen er lagt bakerst i skapet, har du vel et par raggsokker tilgjengelig.

Raggsokker i sommervær

Gode raggsokker holder bena varme når du sitter på verandaen.

Foto: Kristin Rivrud Møller / NRK

4. Ta turen ut i skogen

En natt i telt er et helt eventyr i seg selv. Tenk å sitte sammen rundt bålet i skumringen før man kryper inn i soveposen i teltet, og sovner i summingen fra skogen. Det er en gylden og ikke minst gratis opplevelse for hele familien. Og synes du overnatting i skogen blir litt for voldsomt, er det ingen som sier at dere ikke kan få nesten samme opplevelsen med en telttur i hagen.

Bål og matlaging i skogen

Maten og kaffen smaker dobbelt så godt om den blir tilberedt utendørs.

Foto: Roar Hveding Hansen

5. Spis middagen utendørs

Hent barna i barnehagen eller skolen på sykkel og dra rett til nærmeste park eller badeplass og spis middagen der.

Grill

En engangsgrill, eller en liten bærbar grill- og vips så kan du lage middagen utendørs.

Foto: Colourbox.com
 • Månadstak for tyngre køyretøy

  Fylkesrådmannen i Telemark tilrår at det blir innført passeringstak på bompasseringar for tyngre køyretøy som er utstyrt med elektronisk brikke. Dei vil da bli fakturerte for maksimalt 60 passeringar i månaden slik ordninga er for lettare køyretøy.

 • Samanslåing av NAV-kontor

  Den 20. desember skriv NAV-kontora i Nome, Sauherad og Bø under på ein avtale om å slå saman kontora. Hovudkontoret skal ligge i Bø, mens Ulefoss får avdelingskontor og Sauherad ein kontorstad som kan brukast ved høve.

  NAV-skilt
  Foto: Pål Tegnander / NRK
 • Vil endre lov om erstatning

  Ap vil endre lova om valdsoffererstatning for å sikre at folk faktisk får pengane. I enkelte saker har Kontoret for valdsoffererstatning avslått å utbetale erstatning. Stortingsrepresentant for Telemark, Lene Vågslid, seier det er urimeleg.

  Lene Vågslid
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Ti avgangar på TimeEkspressen

  Frå 8. januar det blir ti avgangar i døgnet tur-retur Notodden–Oslo. Det stadfestar tilsette i TimeEkspressen Linje 1 til Telen. Trafikkleiar Torolf Kasin seier det blir ti avgangar mot seksten som det er i dag. I helgene blir det inga forandring.