NRK Meny
Normal

Slått ned på barneskole – ble hentet av ambulanse

En elev ved Stridsklev skole i Porsgrunn ble slått til av en annen elev. Rektor bekrefter hendelsen, og politiet er koblet inn i saken.

Stridsklev skole

HENTET AV AMBULANSE: En elev i sjuende klasse ved Stridsklev skole i Porsgrunn ble slått til av en annen elev torsdag.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Hendelsen skjedde da to elever i sjuende klasse spilte fotball i et friminutt. Etter litt knuffing og en duell på banen ble den ene eleven slått ned.

Vi hadde en alvorlig hendelse i går hvor en elev ble slått og ble hentet i ambulanse, sier rektor Kristin Nilsen til NRK.

Alle elever har fått med melding hjem fra skolen om hendelsen.

Skolen kontaktet ambulanse etter hendelsen. Deretter varslet ambulansepersonell politiet. Politiførstebetjent Mona Westheim sier at bakgrunnen er en konflikt mellom de to elevene.

– Den ene gutten slo til den andre slik at han datt bakover og slo hodet i en isklump. Derfor ringte skolen ambulanse, som igjen kontaktet oss i politiet. Vi snakket med flere av de unge som hadde vært vitne til hendelsen og også noen voksne.

Politiet har også avhørt de to involverte.

Går bra med gutten

NRK Telemark har vært i kontakt med mor til gutten som ble slått ned. Hun sier at det står etter forholdene bra til med 12-åringen, og at han nå har kommet hjem fra sykehuset.

Politiet sier de ikke vil gå videre med saken.

– Disse som er involvert er jo unge, så fra politiet side så blir denne saken henlagt. Likevel foreslår vi at saken går til Konfliktrådet, slik at de kan ordne opp ordentlig der, sier Westheim.