NRK Meny
Normal

Skolen slår ring om politimannens barn

Skolen der barna til den drapssikta politimannen er elever, forteller at medelever og andre foreldre viser stor omsorg.

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Linn Madelen Bråthen og politimannen gikk forbi Brotorvet på Stathelle natten Bråthen død, og ble fanget opp av dette overvåkingskameraet.

Foto: Overvåkingsbilde/politiet

Lek og latter står i fokus i alle landets skolegårder disse augustdagene. For tusener av barn i hele Norge er skolestart synonymt med et nytt, spennende år og nye utfordringer.

Men for to elever på en barneskole i Telemark har skolestarten også vært knyttet til en vond slutt på sommeren. Pappaen deres sitter i fengsel, siktet for drap på Linn Madelen Bråthen i Bamble.

Rektoren sier til NRK at hun er imponert over de andre barna på skolen. De har vist stor omsorg og varme overfor de berørte elevene, forteller hun.

Les også:

Passes på i friminuttene

– Et stort hjelpeapparat er i sving for å hjelpe de berørte barna. I friminuttene er alle ansatte oppmerksomme på å passe godt på de berørte barna, og de første dagene har vi hatt en egen ansatt som følger dem ekstra godt, sier hun.

Skolen har fortalt at pappaen til to elevene er i varetekt hos politiet, men at ingen ennå vet sikkert hva som har skjedd. De har også sendt ut et brev til alle foresatte, der de har vært åpne om hvordan skolen har taklet den svært spesielle situasjonen.

NRK har fått tilgang til dette brevet. Her fokuserer skolen på at elevene skal få en vanlig hverdag.

Les også:

Ærlighet er viktigst

Magne Raundalen

Barnepsykolog Magne Raundalen sier det viktigste er å være ærlig med barna.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Magne Raundalen er en kjent barnepsykolog, og har jobba med barn i kriser i over 20 år.

Han mener andre foreldre må ta ansvaret for å si til ungene sine at de må være snille med de berørte barna. Men det aller viktigste, er ærlighet:

– Det er viktig å være så åpen og ærlig som mulig, for barn får med seg mye mer enn vi voksne tror. Jeg mener også vi skal skjerme barna mot avisoverskrifter og medietrykk, og heller gjengi det vi mener er viktig, sier Raundalen.

– Kan du tenke deg hvordan barna til politimannen har det nå?

– Jeg tror de har det veldig vanskelig på én måte, men jeg tror også de har barns av- og på – bryter, og kan ha det greit innimellom. Dette er uansett et veldig hardt trykk på dem.

Andre foreldre vil hjelp

Rektor forteller at de har fått mange telefoner fra andre foreldre ved skolen som spør om det er noe de kan gjøre for å hjelpe.

– Det gjør godt å se at noe så tragisk kan møtes på en god måte, sier rektoren ved barneskolen.

Breviksbrua

Politiet mener politimannen har skyld i Linn Madelen Bråthens død. De ble sist observert på Breviksbrua.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK
 • Ingen mistenkte i saken

  Politiet jobber fortsatt med å finne gjerningspersonene bak ransforsøket på urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag. Politiet opplyser til NRK at de ikke har pågrepet noen for forholdet, og har heller ingen mistenkte så langt.

 • Bilskiltet stjålet i Oslo i natt

  Bilskiltet på fluktbilen som ble brukt, etter at to menn forsøkte å slå inn døra med en øks hos Urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag, ble stjålet i Oslo i natt. Det melder Varden. Det er fortatt ingen som er siktet for forholdet.

 • Tyver knuste vindu og stjal sølvtøy

  Politiet melder om et innbrudd i Skien. Tyvene knuste et vindu og tok seg inn i boligen. Innbruddet skjedde i Gregorius Dagssons gate.

  Laster Twitter-innhold
 • Tre biler har kollidert i Vinje

  Åtte personer skal være involvert etter at tre biler kolliderte i Vinje sentrum. Ingen av personene involvert har fått alvorlige skader, melder politiet. Bilene har fått større materiell skade.