NRK Meny
Normal

Skulle ha smalahove - fikk saueører

 

ILLUSTRASJONSFOTO
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Mannen skulle kose seg med smalahove, men fant noe helt annet da han åpnet sekken.

Saueører til middag

Mannen ville ha smalahove til middag, og kjøpte en sekk som han tok med seg hjem. Da han åpnet sekken fikk han seg en kraftig overraskelse.

Oppi sekken fant han avskårne saueører med merker til over 90 dyr.

Skuffelsen var stor, og mannen fant ut at han likegodt skulle grave ned hele sekken. Så reiste han bort og fikk en ny sekk. Denne gang inneholdt sekken smalahove.

Men i nattens mulm og mørke har rev eller grevling fått ferten av saueørene, og gravde opp hele sekken. Og saueørene ble spredt utover et jorde.

Fryktet det verste

Avskårne saueører og øremerker til ca. 90 dyr er ikke vanlig kost for politiførstebetjent Terje Gautefall ved Drangedal lensmannskontor. Politiet fryktet det verste da de fikk se ørene.

- Vi så for oss at det var noen som hadde kjørt rundt og plukkslaktet blant små feite lam, ler Gautefall.

 

 

 • Rådmannen lagar smørbrød

  I Nissedal lagar rådmannen sjølv mat når rådmannsutvalet i Vest-Telemark har møte i kommunen. Ein reiselivskommune med 2.400 hytter treng ein vinteropen kafe, seier rådmann Sverre Sæter til Vest-Telemark blad. Roald Nomme i Nissedal næringslag seier at han vil ta saka opp i næringslaget.

  Sverre Sæter
  Foto: privat
 • Urædd mister nøkkelspelar

  Veronica Amundsen forlet Urædd og går til 1. divisjonsrivalen Øvrevoll Hosle, skriv PD. Årsaka til klubbytet er at Amundsen har kome inn på skule i Oslo-området.

 • Sel 1700-tals kanne for 500.000

  Blomqvist auksjoner skal no selje ei kanne laga av tinndølen Knut Luraas-Rui. Kanna er laga på 1700-talet, og har vore i privat eige i meir enn 200 år, skriv Varden. Auksjonsforretningen reknar med at peisen blir opp mot 500.000 kroner.

 • Vil bygge ut riksveg 36

  Statens vegvesen skal lage ein rapport med tanke på korleis riksveg 36 frå Porsgrunn til Seljord kan byggast ut.
  Porsgrunn, Skien, Nome, Sauherad, Bø og Seljord kommunar er inviterte med i arbeidet, skriv Varden.