NRK Meny
Normal

Skulle ha smalahove - fikk saueører

 

ILLUSTRASJONSFOTO
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Mannen skulle kose seg med smalahove, men fant noe helt annet da han åpnet sekken.

Saueører til middag

Mannen ville ha smalahove til middag, og kjøpte en sekk som han tok med seg hjem. Da han åpnet sekken fikk han seg en kraftig overraskelse.

Oppi sekken fant han avskårne saueører med merker til over 90 dyr.

Skuffelsen var stor, og mannen fant ut at han likegodt skulle grave ned hele sekken. Så reiste han bort og fikk en ny sekk. Denne gang inneholdt sekken smalahove.

Men i nattens mulm og mørke har rev eller grevling fått ferten av saueørene, og gravde opp hele sekken. Og saueørene ble spredt utover et jorde.

Fryktet det verste

Avskårne saueører og øremerker til ca. 90 dyr er ikke vanlig kost for politiførstebetjent Terje Gautefall ved Drangedal lensmannskontor. Politiet fryktet det verste da de fikk se ørene.

- Vi så for oss at det var noen som hadde kjørt rundt og plukkslaktet blant små feite lam, ler Gautefall.

 

 

  • Trafikkuhell på Gavlesjåvegen

    Én bil med tre personer har kjørt utenfor en skrent og havnet 20 meter fra veien, opplyser politiet på Twitter. Det er ingen personskade og personene er ute av bilen. Nødetater er på stedet.

  • Ulykke på E18

    To biler kolliderte på E18 ved Skjelsvik i Porsgrunn. Føreren av den ene bilen overholdt ikke vikeplikten. Personene involvert er tatt hånd om av ambulansepersonell.

  • Strålingen er ikke farlig

    Over 300 telemarkinger har sagt nei til ny strømmåler. Statens strålevern opplyser at strålingen er så svak at det ikke er helsefarlig. Alle teknologiene som brukes i de ulike strømmålerne gir svak stråling, melder RA.