NRK Meny
Normal

Tatt av vinden

Magnus Krogs målsettinger for verdenscupåpninga blåste bort i finske Kuusamo. Likevel finnes det lyspunkter og muligheter for revansje om få dager.

Magnus Krog

Magnus Krog er klar for å revansjere en dårlig verdencupåpning. Bildet er fra sesongåpningen på Beitostølen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Krog har vært på pallen i Kuusamo under verdenscuprennene de siste årene. Han trives i hoppbakken, men lørdag ble hoppkonkurransen avlyst på grunn av sterk vind.

– Vi hadde sett værmeldinga og frykta at det litt. Det er kjedelig, for det var ikke sånn jeg hadde sett for meg at det skulle bli.

For med prøvehoppingen fredag som tellende resultat, var Krog sjanseløs før langrennskonkurransen. Han startet som nummer 45, tre minutter og ti sekunder bak ledende Christoph Bieler.

Krog gikk seg opp ti plasseringer og sier at langrennsformen føles grei. Han skal bruke de kommende konkurransene til å gå seg i bedre form.

Gleder seg over lagkameratene

Kombinertløperen fra Høydalsmo var ikke aktuell for en av de fire plassene under lagsprinten søndag. Den vant Jørgen Graabak og Håvard Klemetsen med god margin.

– Det er artig å se på Jørgen og Håvard som gjorde det bra i dag. Jeg heia og gleder meg på deres vegne. Det motiverer meg til å se framover og å komme sterkere tilbake, sier Krog.

Magnus Krog

Magnus Krog kom på 2. plass i kombinertøvelsen i verdenscupen på Lillehammer i desember 2013.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Norsk seier og sjuende plass (Mikko Kokslien og Jan Schmid) forteller at det norske laget har gjort mye riktig i sesongforberedelsene.

– Det viser at det er bra nivå på laget. Godt å se at de lykkes og er såpass overlegne over konkurrentene.

Blanke ark

Krog tar ikke med seg skuffelsen i bagasjen når kombinertlaget reiser til Lillehammer. Der venter to konkurranser kommende helg.

– Jeg starter med blanke ark neste helg. Jeg trives bra på Lillehammer og har gjort det bra der de siste årene. Så jeg gleder meg til å komme dit for å trene med litt mindre vind.