NRK Meny
Normal

Skolesjefen på Notodden slutter

Skolesjef Bjørn Frode Moen og rådmann Jan Lasse Hansen skal være enige om at skolesjefen fratrer sin lederstilling i kommunen.

Arbeidsmiljørapporten fra konsulentselskapet Agenda er overlevert rådmannen, men innholdet i rapporten skal først gjøres kjent i neste uke.

Ordfører Bjarne Bakken sier til NRK at dette er en personalsak som rådmannen har håndtert.

Bakken sier til NRK at han føler seg trygg på at løsningen som er valgt er til det beste for de ansatte og for Notodden kommune.

Alle rapportene på plass

Over helga starter prosessen med å gjennomgå rapporten og diskutere eventuelle andre tiltak som kan settes i verk.

Det har i lang tid vært uro og  arbeidsmiljøproblemer i forskjellige avdelinger i Notodden kommune. Arbeidstilsynet kom med kraftig kritikk av lederstilen til flere toppledere i kommunen etter sin gjennomgang av sakene. 

Bestilte egen rapport

Rapporten fra Arbeidstilsynet kom i 2006, og ledelsen i kommunen sa da at de ville gjøre alt de kunne for å fjerne arbeidsmiljøproblemene. 

Notodden kommune engasjerte på eget initiativ konsulentfirmaet Agenda til å lage en uavhengig rapport om forholda.

Fredag ettermiddag ville ikke rådmann Jan Lasse Hansen kommentere saken i NRK. Det lyktes ikke NRK å komme i kontakt med skolesjef Bjørn Frode Moen fredag.

 • 71-åring kan bli ildsjel

  71 år gamle Ingar Clausen fra Porsgrunn kan få avisa Dagens hederspris. Han er en av fem nominerte. Clausen er initiativtaker til nettstedet spør-bestefar.no, der unge mennesker kan spørre om hva som helst. Prisen er på 25.000 kroner og deles ut i april.

  Ingar Clausen
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Pågrep etterlyst mann

  Politiet pågrep lørdag ettermiddag en 23 år gammel mann fra Skien. Han var etterlyst for å ikke ha møtt opp til soning av en dom. Han er dømt for promillekjøring, og i tillegg skulle han sone en subsidiær straff for en ilagt bot.

 • Møster Haugen på 12

  Amund Møster Haugen fra Tinn endte på en 12. plass i herrenes sprint i Telemarkkjøring på Rjukan lørdag.

  Amund Møster Haugen
  Foto: Tom Ole Buaas / NRK
 • Bekkevold støtter forslag

  KrFs Geir Bekkevold støtter forslaget om ny jobb for Listhaug. – Å gi Sylvi Listhaug en ny statsrådpost er en mulig løsning, skriver han i en tekstmelding til NTB. Han understreker at han kun uttaler seg på vegne av seg selv og at dette ikke er drøftet i partiet.

  Geir Bekkevold
  Foto: Sven Håkon Kulbeck / NRK