NRK Meny
Normal

Skolesjefen på Notodden slutter

Skolesjef Bjørn Frode Moen og rådmann Jan Lasse Hansen skal være enige om at skolesjefen fratrer sin lederstilling i kommunen.

Arbeidsmiljørapporten fra konsulentselskapet Agenda er overlevert rådmannen, men innholdet i rapporten skal først gjøres kjent i neste uke.

Ordfører Bjarne Bakken sier til NRK at dette er en personalsak som rådmannen har håndtert.

Bakken sier til NRK at han føler seg trygg på at løsningen som er valgt er til det beste for de ansatte og for Notodden kommune.

Alle rapportene på plass

Over helga starter prosessen med å gjennomgå rapporten og diskutere eventuelle andre tiltak som kan settes i verk.

Det har i lang tid vært uro og  arbeidsmiljøproblemer i forskjellige avdelinger i Notodden kommune. Arbeidstilsynet kom med kraftig kritikk av lederstilen til flere toppledere i kommunen etter sin gjennomgang av sakene. 

Bestilte egen rapport

Rapporten fra Arbeidstilsynet kom i 2006, og ledelsen i kommunen sa da at de ville gjøre alt de kunne for å fjerne arbeidsmiljøproblemene. 

Notodden kommune engasjerte på eget initiativ konsulentfirmaet Agenda til å lage en uavhengig rapport om forholda.

Fredag ettermiddag ville ikke rådmann Jan Lasse Hansen kommentere saken i NRK. Det lyktes ikke NRK å komme i kontakt med skolesjef Bjørn Frode Moen fredag.

 • Taper penger på skog

  Skogeiere kan måtte hugge skogen 20 år for tidlig på grunn av tretoppknekk. Det sier markeds- og produksjonssjef Hans Erik Røra i AT Skog. Skogeiere sto i går frem på NRK1 og var bekymret for inntektstap fordi mye av skogen ødelegges av vind og tung snø.

 • Godtar anke

  Agder lagmannsrett må behandle straffeutmålingen i en voldtektssak fra Telemark på nytt. Det har ankeutvalget i Høyesterett bestemt. Påtalemyndigheten mener straffen mot en 23 år gammel mann fra Telemark, som ble dømt til fengsel i ett år for grov voldtekt, bør skjerpes.

 • Politiet pågrep «samuraimann»

  Politiet i Telemark har pågrepet en mann i 40-årene i Porsgrunn torsdag kveld. Det opplyser operasjonsleder Geir Kastmo til NRK. Pågripelsen skjedde i forbindelse med at en person ble kuttet i fingrene med et samuraisverd i Sandefjord i går.

 • Tre kunder uten strøm

  Torsdag kveld skal alle Skagerak Energis kunder få strømmen tilbake, opplyser kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes. Bare tre kunder er nå uten strøm, men alle skal få det i løpet av kvelden.