Skogbrann i Nissedal

Brannvesenet har kontroll på skogbrannen i Nissedal. Et område på rundt ti mål har brent mellom vannet Kjørull og Heimdalsnuten.

Laster kart, vennligst vent...

Like etter klokken 13 opplyser politiet at brannvesenet har kontroll på skogbrannen i Nissedal. Midt i brannområdet på ti mål lå det en gapahuk. Den er totalskadd, men ellers er ingen bygninger skadet.

– Brannvesenet vil drive etterslokking utover dagen og kvelden, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt.

Politiet er ikke sikre på brannårsaken, men inne i den nedbrente gapahuken ble det funnet en bålpanne med grillrist. Ifølge Aaltvedt tyder mye på at brannen startet nettopp i gapahuken.

– Det er viktig å minne om at det er veldig tørt i skogene i Telemark nå.Vi ber alle være varsomme med varme og nøye med å slukke etter grilling, sier Aaltvedt.

Stor brannfront

Solheia hyttefelt ligger nærmest brannstedet. Ifølge vitner på stedet hadde brannen en front på noen hundre meter.

– Det er en betydelig brannfront. Vi rykker ut i tilfelle det skulle bli noen fare for hus og hytter, sa Aaltvedt til NRK tidligere søndag ettermiddag.

Les også:

Skogbrannfare til det kommer nedbør

Politiet forteller at det blåser kraftig sønnavind i området.

Området det brant i ligger i Nissedal kommune vest i Telemark. Det nærmeste tettstedet er Treungen.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for østafjells. Det er stor skogbrannvare inntil det kommer nedbør av betydning. Dette gjelder også i Nissedal.