NRK Meny

Skogbrann i Nissedal

Brannvesenet har kontroll på skogbrannen i Nissedal. Et område på rundt ti mål har brent mellom vannet Kjørull og Heimdalsnuten.

Laster kart, vennligst vent...

Artikkelen er flere år gammel.

Like etter klokken 13 opplyser politiet at brannvesenet har kontroll på skogbrannen i Nissedal. Midt i brannområdet på ti mål lå det en gapahuk. Den er totalskadd, men ellers er ingen bygninger skadet.

– Brannvesenet vil drive etterslokking utover dagen og kvelden, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt.

Politiet er ikke sikre på brannårsaken, men inne i den nedbrente gapahuken ble det funnet en bålpanne med grillrist. Ifølge Aaltvedt tyder mye på at brannen startet nettopp i gapahuken.

– Det er viktig å minne om at det er veldig tørt i skogene i Telemark nå.Vi ber alle være varsomme med varme og nøye med å slukke etter grilling, sier Aaltvedt.

Stor brannfront

Solheia hyttefelt ligger nærmest brannstedet. Ifølge vitner på stedet hadde brannen en front på noen hundre meter.

– Det er en betydelig brannfront. Vi rykker ut i tilfelle det skulle bli noen fare for hus og hytter, sa Aaltvedt til NRK tidligere søndag ettermiddag.

Les også:

Skogbrannfare til det kommer nedbør

Politiet forteller at det blåser kraftig sønnavind i området.

Området det brant i ligger i Nissedal kommune vest i Telemark. Det nærmeste tettstedet er Treungen.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for østafjells. Det er stor skogbrannvare inntil det kommer nedbør av betydning. Dette gjelder også i Nissedal.