NRK Meny
Normal

Har kontroll på skogbrannen

Brannmannskapene fikk kontroll over skogbrannen i Kilebygda i Skien i går kveld. Brannvesenet har drevet med etterslukking i natt, og setter inn flere folk fra klokke sju.

Skogbrann i Kilebygda

Brannvesenet kjempet mot klokka for å slukke skogbrannen med helikopter før det ble for mørkt torsdag kveld.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Brannmannskapene fikk kontroll over skogbrannen i Kilebygda i Skien torsdag kveld. Brannvesenet har drevet med etterslukking i natt. Brannhelikopter og Sivilforsvaret har deltatt i slukkingen sammen med brannmannskaper fra Grenland.

Laster Twitter-innhold

Kraftig brann

Brannvesenet sende ut melding om skogbrannen i 17-tiden torsdag ettermiddag. Om lag 45 minutter senere kom meldingen om at skogbrannen ved Rognsbru visete seg å være ganske omfattende og ute av kontroll.

Sondre Dahl, innsatsleiar i politiet

Innsatsleder Sondre Dahl.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Klokken 18.40 meldte Skien Brannvesen at de hadde rekvirert Skogbranntropper, Sivilforsvaret, og Brannhelikopter til hjelp med skogbrannen.

Ekstra brannmannskap

– Det blåser litt, og skogbrannen er ikke under kontroll ennå. Vi jobber nå med å få brannmannskaper på stedet og et brannhelikopter som kan slukke brannen fra lufta, sa innsatsleiar Sondre Dahl til NRK torsdag kveld.

Han fortalte at det er kallet inn ekstra brannmannskaper fordi det er ulendt og vanskelig å ta seg fram i området.

– Så det sliter veldig på brannmannskapet, sa Dahl.

Han sa også at det ikke er hus i nærheten som er i faresonen.

Skogbrann i Kilebygda

Brannvesenet legg ut slangar for å sløkkje skogbrannen ved Rognsbru i Kilebygda var ute av kontroll.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Jobbet intensivt

Guttorm Liebe, brannsjef i Skien

Guttorm Liebe, brannsjef i Skien.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Brannsjef Guttorm Liebe sa torsdag kveld at brannvesenet jobbet mot klokka for å kunne slukke brannen før det ble mørkt.

– Det er store utfordringer med å få fram vann i det ulendte terrenget. Og skal vi få slukket brannen i dag, må vi få gjort det før det blir mørkt, sa Liebe.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...
 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Hei slo Urædd

  Hei slo Urædd 2–0 i en kvalifiseringsrunde i fotballcupen i kveld. Olivier Occean debuterte for Urædd, men kom ikke på skåringslista.

 • Grenland Havn vil kjøpe hytter

  Grenland Havn ønsker å kjøpe ut 20 hus og hytter i Frier Vest i Bamble. Området er pekt ut som et av de viktigste næringsarealene i regionen i årene fremover, skriver TA.