NRK Meny
Normal

Skogbrannen i Drangedal under kontroll

En bråtebrann har utviklet seg til en skogbrann i Drangedal.

Skogbrann i Drangdal

Mellom fem og seks mål gress og skog ble svidd av etter at en bråtebrann kom ut av kontroll.

Foto: Per Ole Halvorsen

– Brannvesenet har full kontroll. Kun etterslukking som pågår. Politiet har reist og det er i alt svidd av 5–6 mål med gress og skog. Politiet vil opprette en sak på forholdet, sier operasjonsleder ved Telemark politidistrikt, Gisle Småge.

Det var en bråtebrann ved en gård nord for Sørtervann i Kroken som utløste brannen.

Like før kvart på fem kunne Underbrannmester i Telemark, Stian Frislie, melde at brannvesenet begynte å få kontroll over brannen.

– Siste melding nå er at brannvesenet begynner å få kontroll på brannen, og at det skal være en tre/ fire mål som er svidd av.

Laster kart, vennligst vent...

En bråtebrann har kommet ut av en kontroll på en gård rett nord for Sørtervann i Kroken, Drangedal.

Vanskelig vindforhold

Klokken 1630, meldte politiet at rundt to mål med gress var svidd av og skogen tok fyr.

– Det er ikke kontroll og det er vanskelig vindforhold med stadig skiftende retning i området, meldte operasjonsleder Småge.

Brannvesenet har god tilgang på vann.

NRK.no oppdater saken.

Laster Twitter-innhold
 • Sot-flak i Frierfjorden

  Politiet og brannvesenet har i dag tatt prøver av et det man først trodde var et oljeflak i Frierfjorden. Flaket er sotaktig og strekker seg nå fra Rafnes og opp til Herre renseanlegg i Bamble, men bør ifølge politiet ha små miljøkonsekvenser.

  Oljelenser ved Rafnes
  Foto: Jan Kristoffersen / Bamle brannvesen
 • Eksplosiv vekst av stillehavsøsters

  I sommer har Jan Erik Tangen, kartlagt utbredelsen av stillehavsøsters i Telemarksskjærgården. På et sted ble det funnet så mye 600 stillehavsøsters på en kvadratmeter. Tangen sier til TA at veksten av slik østers de siste årene har vært eksplosiv.

 • Alvorlige kutt

  Arbeiderpartiet mener det er svært alvorlig at regjeringen kutter kraftig i støtte til fullskala anlegg for CO₂ fangst og lagring i industrien. Yara og Norcem i Grenland jobber med prosjekter for CO₂ fangst i industrien, og vil få redusert støtte.

  Yara, Porsgrunn
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Sjekker kilde til oljesøl

  Politiet og brannvesenet har i dag tatt prøver av et oljeflak ved Øvre Ringsholme i Frierfjorden. Prøvene sjekkes nå opp mot båter som ligger i området, sier operasjonsleder Jørn Gustav Larsen hos politiet i Telemark. Flaket har en omkrets på 200 meter.