NRK Meny
Normal

Skiensmann 500 meter unna der det smalt

Espen Berg-Larsen (30) fra Skien bor like i nærheten av metrostasjonen Maelbeek i Brussel, der flere mennesker tirsdag mistet livet i eksplosjoner.

BRUSSELS-AIRPORT-ATTACKS-UNDERGROUND

En eksplosjon rammet metrostasjonen Maelbeek tirsdag morgen.

Foto: SEPPE KNAPEN / Afp

– Det har blitt veldig stille i gata der jeg bor nå, men det har vært sirener og mye oppstyr i hele dag.

Det forteller Espen Berg-Larsen fra Skien. 30-åringen pleier å gå forbi T-banestasjonen der det tirsdag var en eksplosjon. Det er så langt meldt om ti døde i eksplosjonen, ifølge den belgiske allmennkringkasteren VRT.

Espen Berg-Larsen

Espen Berg-Larsen fra Skien bor i Brussel og arbeider i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese.

Foto: privat

Utenriksdepartementet oppfordrer nordmenn i Brussel til å holde seg i ro der de er, etter eksplosjoner på flyplassen Zavantem og T-banestasjonen Maelbeek.

Metroeksplosjonen skjedde under en time etter at det gikk av flere eksplosjoner på flyplassen Zavantem. Ifølge den belgiske kringkasteren skal angrepet mot flyplassen ha vært et selvmordsangrep.

Bad dem løpe i motsatt retning

Berg-Larsen forteller at tre politimenn kom løpende og bad han løpe i motsatt retning, da han var utendørs tirsdag morgen.

Han sier situasjonen nå har roet seg, men frykter for hva hendelsene tirsdag vil føre med seg.

– Nå er det andre gang på kort tid at jeg ser byen slik som dette. Vi har allerede hatt veldig mye militær i gatene og jeg tror det bare vil bli verre. Alt etterspillet og hvordan terroren lykkes med å splitte Europa er den virkelig tragedien, sier han.

Alle metrolinjer, busser og trikker i Brussel er stengt etter angrepene. Også de belgiske togstasjonene på linjen mellom Brussel og Luxembourg, togstasjonen Schuman og sentralstasjonen i Brussel er evakuert og stengt, skriver avisa Le Soir.

Tar imot nordmenn

Bjørn Nome

Bjørn Nome forteller at Sjømannskirka holder åpent tirsdag.

Foto: Sjømannskirken

Sjømannsprest Bjørn Nome fra Fyresdal forteller at Sjømannskirka i Brussel holder åpent hele tirsdag.

– Dette er noe vi følger nøye med på og opplever som en svært alvorlig situasjon, sier Nome til NRK.

Han forteller at nordmenn som trenger noen å snakke med kan ta kontakt med dem.

– Vi har dessverre vært vant med dette i Belgia og Brussel nå over lengre tid. Det er på en måte en del av hverdagen å holde seg oppdatert i forhold til beredskapsnivået og hva som skjer i Brussel. Det preger oss, men samtidig opplever jeg at myndighetene holder oss informert, sier han.

Ifølge utenriksminister Børge Brende er det foreløpig ikke kommet meldinger som tilsier at nordmenn er såret eller drept i angrepene.

 • Tre over E18

  TA skriv at det ligg tre og tunge greiner i vegen fleire stader langs E18 ved Kragerø. Vegtrafikksentralen oppmodar folk til å køyre forsiktig.

 • 98 kundar utan straum

  Laurdag klokka 17.00 er 98 kundar i Telemark og Vestfold utan straum, melder Skagerak Energi. Det blir arbeidd alle stader der det er feil, og selskapet håpar alle får attende straumen i løpet av kvelden.

 • Mindre personskadar

  I kollisjonen ved Gaustablikk skianlegg fekk to personar mindre skadar. Dei to siste er uskadde. Alle fire er undersøkt av lege på staden.

 • Front mot front

  To personbilar har kollidert front mot front like ovanfor Gaustablikk skianlegg. Det var fire personar i bilane, alle er ute. Det er meldt om personskade og store materielle skadar på bilane. Naudetatane rykkjer ut.