Normal

Norsk student slått ned og ranet i Kenya

Natt til lørdag ble en skienskvinne i 20-årene brutalt ranet og slått i hodet med batong i Kisumu i Kenya. Helsetilstanden hennes er ennå ikke avklart.

Laster kart, vennligst vent...

Kvinnen tar deler av studiene sine i Kenya, og skulle etter planen ha kommet hjem i dag, men det blir ikke noe av, opplyser en kilde til NRK.

– Har vanskelig for å prate

Ifølge kilden er kvinnen til ny scanning av hodet i formiddag. En lege fra København skal undersøke om tilstanden hennes er bedre, eller om den er forverret.

Kvinnen skal være omtåket etter angrepet, som skjedde utenfor leiligheten hennes natt til lørdag.

– Hun har utydelig tale, og har vanskelig for å prate, opplyser kilden.

Vedkommende forteller videre at den skadde kvinnen ikke skal ha brudd i kroppen, og at hun ikke ble voldtatt. Det skal heller ikke være påvist blødninger.

– Dette var et brutalt ran. Hun har blitt slått i hodet med batong, opplyser kilden.

Forsøkt ranet dagen før

Ifølge et vitne TA har snakket med skal kvinnen ha pratet med kjæresten sin på videotelefon utenfor leiligheten da hun ble angrepet. Det siste kjæresten hørte skal ha vært et dunk, og han så deretter en svart mann titte inn i telefonen før den ble slått av.

Etter hva NRK erfarer skal kvinnen også ha blitt forsøkt ranet dagen før.

Kvinnen er, sammen med flere andre studenter fra Univeritetet i Stavanger, på utveksling i Kenya. Ifølge NRKs kilde har hun blant annet jobbet med barn som har vært utsatt for overgrep, og hun skal ha vært med på å redde liv.

Rektor ved Universitetet i Stavanger, Marit Boyesen, sier til NRK at det som har skjedd er svært beklagelig.

– Det bekymrer og opprører oss når slike ting skjer. Vi har våre rutiner med tanke på studenter som reiser ut, men vi lever dessverre i en verden der den type ting kan skje, sier hun.