NRK Meny
Normal

– En stor lettelse for alle på skolen

Rektor ved Skien videregående skole sier dusjspion-saken har vært en stor belastning for skolen. – Mange elever har vært bekymret, sier Torgeir Berstad.

Torgeir Berstad

Rektor ved Skien videregående skole Torgeir Berstad sier hele skolen er glade for at dusj-saken er oppklart.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

Det var like før jul at to jenter oppdaget et kamera i en knaggrekke i jentedusjen på Skien videregående skole.

– Elevene har hatt mange spørsmål. De har lurt på hvem som har gjort det, hva som var hensikten og om bildene har blitt spredd, sier rektor Torgeir Berstad til NRK.

Knaggerekke

På denne knaggrekken hang kameraet.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Politiet gikk raskt ut og fortalte at vedkommende trolig hadde filmet seg selv da han eller hun monterte kameraet. Derfor inviterte de alle elevene til politihuset for å se om noen kunne identifisere personen.

Først i dag, fredag 10. januar, bekreftet politiet at de har pågrepet en ung mann i saken, og at de anser den som oppklart.

– Vi er veldig lettet over at saken er oppklart. Det har vært en belastning for hele miljøet på skolen, sier earstad.

Les også:

– Det dummeste han har gjort

Elevene ved Skien videregående skole synes det er bra at politiet har oppklart saken.

– Nå slipper vi å bekymre oss for at bilder og video av oss blir delt. Det er en lettelse å høre at politiet har beslaglagt alt fra kameraet, sier Martine Hansen.

– Hva tenker dere om personen som har gjort dette?

– Han kan ikke ha tenkt så langt. Dette var ikke lurt, og det dummeste han har gjort. Mange mener de vet hvem det er som har gjort dette, sier Hansen.

– Det kan skje igjen. Dusjanlegget er veldig åpent, så det er lett å henge opp kamera og filme, sier Ellen Selander.

Elever ved Skien videregående skole

Martine Hansen (f.v.) og Ellen Selander er glad for at politiet har beslaglagt materialet fra dusjkameraet.

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

Holder identiteten skjult

Politiet vil ikke si noe mer om den pågrepne mannen med tanke på identifisering.

– Det er mange som er opptatt av denne saken, spesielt elever ved Skien videregående skole, og derfor ønsker politiet å være forsiktige med å si noe som kan identifisere personen, sier politiadvokat Guro Siljan til NRK.no.

– Vanskelig å unngå

Skolen er informert om pågripelse, men vet ikke så veldig mye ennå.

– Vi vil samarbeide med politiet for å få avklart hva som skal skje med vedkommende og hvem det er, sier rektor Torgeir Berstad.

– Hvordan skal dere unngå at dette skjer igjen?

– Det er vanskelig å unngå slike episoder med dagens teknologi, men det er noen områder på skolen som er mer sårbare enn andre. Vi må blant annet bli bedre på å skjerme dusjområder, så elever kan føle seg trygge.

 • Gode plasseringer til Telemark

  Gullbjørg Ekre fra Telemark fikk 10. plass og Medal of exellence i billakkererfaget under Yrkes VM i Abu Dhabi. Even Aasen, også fra Telemark, kom på en 11. plass i bilskadefaget og fikk også Medal of exellence.

 • Mindre interessant med samarbeid

  Ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss, mener det nå er mindre aktuelt å samarbeide med Skien om felles legevakt for Grenland. Dette etter at hovedutvalg for helse og velferd i Skien kommune foreslo å legge ny felles legevakt for Grenland til Skien.

  Robin Kåss
  Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK
 • Elgen trekker nordpå

  Klimaendringer er en av årsakene til at elgstamma på Østlandet krymper. Det sier Håvard Skjerstad Andersen i Norges Jeger- og Fiskerforbund. Høyere temperaturer gjør at elgen trekker nordover, og at hjorten overtar elgens tidligere områder.

  Trillinger elg Langedrag
  Foto: Gro Irene Saugerud
 • Vil ikke ha felles legevakt

  Politikerne i Bamble sier nei til å være med å utrede felles legevakt for Grenland. Rådmann i Bamble, Tore Marthinsen, sier til PD at han synes det er beklagelig at Bamble politikerne nok en gang sier nei til et samarbeidsprosjekt i Grenland.

  Tore Marthinsen
  Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK