NRK Meny
Normal

Skien får hele bota

I 2003 ble Skien kommune og selskapet Bravida bøtelagt for ødeleggelse av kulturminner på Geiteryggen. Nå må kommunen betale hele bota.

Politiet har nå henlagt saken mot Bravida på grunn av at det ikke lenger er et strafferettslig grunnlag. Bakgrunnen er at Bravida ikke lenger finnes, selskapet er omorganisert og heter i dag Telavie.

Dermed må Skien kommune betale strafferettslige kostnader og erstatning på 510.000 kroner, skriver Varden.

Skjønner ikke dette

Det er advokat Rolf Haugen som jobber med saken for Skien kommune. Han synes dette er helt uforståelig.

Han sier til avisen at de visste at Bravida ikke ville akseptere boten, men regnet med at politiet ville bringe saken inn for retten om de nektet å betale. Han synes det er rart at de på denne måten kan omorganisere seg bort fra et straffeansvar.

Politiet på sin side mener at siden selskapet har opphørt, finnes det ikke lengre noen som kan stilles til ansvar for ugjerningen.

Det var i juni 2003 at Bravida gravde opp en 1000 år gammel vikinggrav ved Solum kirke etter at kommunen glemte å merke av grava på et kart.

 

 • Vogntog veltet på Notodden

  En trailer har veltet på Europavei 134 ved Bamlesletta på Notodden i Telemark. Vogntoget har kjørt i grøfta og tippet på siden, melder politiet i Telemark. Det er redusert fremkommelighet på strekningen Seljord - Notodden på grunn av berging.

 • Veldig glatt

  Politiet har fått meldinger om at det skal være svært glatt på flere sideveier. Flere melder om mindre trafikkuhell og om kjøretøy som står fast.

  Glatte veier
  Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK
 • Kjørt til sjekk etter ulykke

  To kvinner i slutten av tenåra har blir kjørt til sykehuset for en sjekk etter en ulykke ved Voldskrysset i Skien, melder politiet. Personbilen kjørte av vegen og inn i en lyktestolpe.