NRK Meny
Normal

Skien bystyre har vedtatt bypakka

Skienspolitikerne går for Bypakke Grenland. Dermed støtter de at veinettet i Grenland skal bygges ut med bompenger i en periode på ti år.

Skien bystyre

Skien bystyre går, i likhet med Porsgrunn, for bompenger og Bypakke Grenland.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Det ble klart under bystyret i Skien torsdag ettermiddag. Bypakka ble vedtatt mot 16 stemmer.

Fra før har Porsgrunn bystyre gått inn for Bypakke Grenland, mens Siljan og Bamble bystyrer skal bestemme seg torsdag kveld.

Les også:

Onsdag sa Fylkestinget ja til Bypakke Grenland, med 36 mot 5 stemmer. Fremskrittspartiets representanter stemte mot bypakka.

3000 underskrifter

Ordfører Hedda Foss Five fikk overrakt rundt 3000 underskrifter mot bompenger før bystyremøtet. Det har også nylig vært to store demonstrasjoner i Skien mot bompenger.

Dersom Bypakke Grenland blir vedtatt vil det bli 18 bomstasjoner i Grenland. Bompengene skal bidra til å finansiere en mer framkommelig og bedre trafikksikkerhet.

Blant annet skal må få en bedre løsning på veien inn til Porsgrunn ved Lilleelvkrysset og gi ny vei inn til Skien nordfra.

Se video fra da ordfører Hedda Foss Five åpner pakken fra demonstrantene:

Hedda Foss Five åpner pakke fra demonstranter.

Hedda Foss Five åpner pakke fra demonstranter

 • Trafikkulykke i Skien

  Det har vært en trafikkulykke hvor fire personer er involvert på fylkesveg 357 ved Vadrette i Skien. Skadeomfanget er ukjent, men nødetatene er på stedet, melder politiet.

 • Ønsker idrett på Stevneplassen

  Ordfører i Skien Hedda Foss Five ønsker at det skal legges tilrette for idrett på Stevneplassen i Skien. Hun mener at et idrettsanlegg på Stevneplassen tilknytta Odd og Toppidrettsgymnaset vil være gunstig, skriver Varden.

  Stevneplassen i Skien
  Foto: NRK
 • Frykter for barnas sikkerhet

  Elever og ansatte ved Kjølnes ungdomsskole er bekymra over at Vegvesenet har utsatt å lage en ny undergang ved Lilleelvkrysset i Porsgrunn. De er redde for sikkerheten til barn og unge som ferdes i området, og som har dette som skolevei.

 • Flere bruker kyststien i Bamble

  Bedre merking og tilrettelegging med broer og trapper har ført til en kraftig økning i bruken av kyststien i Bamble. Det siste året har mer enn 42 000 turgåere passert telleapparatet på kyststien langs Langesundhalvøya.