NRK Meny
Normal

Skal trene hoder på treningssenter

LANGESUND (NRK): Som første treningssenter i landet starter Nr 1 fitness i Langesund opp med gruppetimer i mental trening. Målet er at deltakerne skal få bedre selvtillit, og økt livskvalitet.

Stine Amundsen

Daglig leder på Nr 1 fitness i Langesund, Stine Amundsen, ønsker folk velkommen til gruppetimer i mental trening.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Vi er i salen der det vanligvis holdes aerobic- og bodypump-timer. Daglig leder på treningssenteret, Stine Amundsen viser rundt. Gulvene er ryddet, og det er store speil på veggene

– Vi rigger det til helt enkelt. Vi drar for gardinene, og forsøker å lage en rolig stemning her inne, sier hun.

Instruktør Kjetil Østlie utviklet ideen og konseptet sammen med mental trener og coach Fred Ove Halvorsen. De håper at mennesker som deltar på timene skal lære mer om seg selv

– Vi ønsker å lære folk å bruke hodet. Vi har blitt ganske flinke til å trene kropp, men i det hektiske livet folk lever, er det mye det mentale som gjelder.

Vi skal lære folk å slappe av

Fred Ove Halvorsen, mental trener og coach

Stjeler ikke psykologens jobb

Halvorsen sier den mentale treningen skal hjelpe folk til å gå inn i en dypere mental tilstand, hvor du vil få ro og i større grad hente frem gode opplevelser.

– Gjennom dette kan du få større selvfølelse og bygge videre på det.

Han avviser at treningssenteret nå overtar psykologens jobb.

– Overhodet ikke. De teknikkene og metodene vi bruker får du ingen andre steder. Da må du gå på mange forskjellige kurs, og kjøpe deg mange bøker. Du får heller ikke denne typen trening hos en psykolog, sier han.

Kjetil Østlie, Fred Ove Halvorsen

Treningsinstruktør Kjetil Østlie hadde ideen til å drive mental trening på treningssenter. Fred Ove Halvorsen er mental trener og har vært med å utvikle konseptet.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Høres spennende ut

Tilbake i treningsrommet holder folk på med vanlig fysisk trening, men trolig vil flere bli med på fellestimer, der vekter og sykler er fullstendig fraværende.

Ebba Olsen og Ingse Wathne Lilleaasen er blant dem som er nysgjerrige.

– Dette er jo noe nytt, jeg synes det høres veldig spennende ut.

– Tror du at du kan lære noe av dette?

– Man kan alltid lære noe nytt. Den gangen du tror du ikke kan lære noe, har du tapt.

 • Mann drapstruet politiet

  En mann i 20-årene er pågrepet i Bø i Telemark. Han skal først ha slått seg vrang og kranglet med dørvaktene på et utested. Da politiet kom til stedet sparket og spyttet han på en politibetjent. Han skal også ha drapstruet politiet.

  Laster Twitter-innhold
 • Påførte kraniebrudd med hammer

  En 28 år gammel mann er i Nedre Telemark tingrett dømt til fengsel i et år og tre måneder for grov vold. 28-åringen har blant annet påført en annen person kraniebrudd med en hammer. Mannen må også betale 87 000 i oppreisning som følge av volden.

 • Scoret 32 mål - linkes til Odd

  Tobias Lauritsen i Pors scoret sitt syvende hattrick i 3-0 seieren borte mot Express i dag. Spissen har scoret 32 mål i årets serie og nå linkes ungutten til Odd, skriver PD.