NRK Meny
Normal

Skal sikre veien mot snøras

Statens vegvesen skal i sommer sikre utsatte strekninger på to fylkesveier mot snøras til vinteren.

Laster kart, vennligst vent...

Det blir vegarbeid på fylkesveg 503 ved Laupi og 355 ved Våmur i sommer.

Statens vegvesen starter denne uka veiarbeid på fylkesvei 503 ved Laupi mellom Nutheim og Åmotsdal i Seljord, og på fylkesvei 355 ved Våmur mellom Tjønnefoss og Krossli i Fyresdal.

– De siste årene har det vært snøras i området som har ført til at veiene har blitt stengt. Det ønsker vi å unngå, derfor gjør vi dette arbeidet, sier byggeleder i Statens vegvesen Brian Lund.

Det skal bygges et fanggjerde som er totalt 600 meter langt og fire meter høyt langs utsatte strekninger på de to fylkesveiene.

Vegen vil bli stengt i perioder

Arbeidet med å bygge fanggjerdet vil vare ut august, og fører til at veiene kan bli stengt i perioder på inntil en time av gangen. I andre perioder vil det være manuell dirigering i veiarbeidsområdene, forteller Lund.

– På Våmur er det ikke sikkert veien vil bli stengt så lenge av gangen, men på Fv 503 ved Laupi er det så komplisert å bygge at her vil veien bli stengt i en time av gangen.

Lund understreker at utrykningskjøretøy og rutebusser vil bli prioritert når det gjelder å passere veiarbeidsområdene.

 • Boligbrann i Vinje slukket

  Boligbrannen i Øyfjellvegen i Vinje er slukket. Fire personer er registrert bosatt på adressen, og noen av har fått i seg røyk. Disse tilses av helse, opplyser politiet klokken 02.46.

  Laster Twitter-innhold
 • Rykker ut til boligbrann i Vinje

  Nødetatene har rykket ut til melding om boligbrann i Øyfjellvegen i Vinje. Det melder politiet i Telemark klokken 02.16 natt til søndag.

  Laster Twitter-innhold
 • Trafikkuhell på Gavlesjåvegen

  Én bil med tre personer har kjørt utenfor en skrent og havnet 20 meter fra veien, opplyser politiet på Twitter. Det er ingen personskade og personene er ute av bilen. Nødetater er på stedet.

 • Ulykke på E18

  To biler kolliderte på E18 ved Skjelsvik i Porsgrunn. Føreren av den ene bilen overholdt ikke vikeplikten. Personene involvert er tatt hånd om av ambulansepersonell.