NRK Meny
Normal

Skal lage årets sommerhit

PORSGRUNN (NRK): Hvor vanskelig er det å lage en sommerhit? Emil Hartveit og Ole Gunnersen har tatt utfordringen med å lage en Kygo-inspirert sommerhit på bare fire dager. Følg dem direkte torsdag morgen.

Emil og Ole

Ole Gunnersen og Emil Hartveit lager sommerhit. De har fått fire dager på seg og har nærmest flyttet inn på NRK-kontoret i Porsgrunn.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Vi driver ikke vanligvis med denne type musikk. Vi spiller i band, men dette var en spennende utfordring, sier Emil Hartveit.

Målet er å finne ut hva som kreves for å lage en skikkelig sommerslager. Det er satt av fire korte dager til prosjektet. Musikerne har nærmest flyttet inn hos NRK i Porsgrunn, der de har rigget et lydstudio.

– Da vi starta hadde vi ingenting, nå har vi snart en hel melodi. Vi trenger mer tekst og er avhengig av å utvikle produktet en hel del frem mot fredag, sier Ole Gunnersen.

SE SENDINGEN DIREKTE FRA KLOKKA 07.40:

Lager årets sommerhit

Saksofon og el-piano

Ved hjelp av en datamaskin, et el-piano og egen kreativitet håper de to musikerne å få satt sammen en låt som kan fenge folket.

– Vi måtte bare si ja da vi ble spurt om å prøve og lage en sommerhit, sier Gunnersen.

Les også:

De to unge mennene er elever på Musikk, dans og dramalinjen ved Skien videregående skole. Samtidig spiller de i band.

– Det blir veldig spennende. Nå skal vi legge til vokal og saksofon. Da vil vi få et skikkelig inntrykk av hvordan den endelige sangen vil låte, sier Emil Hartveit.

 • Odd tapte

  Vålerenga slo Odd 2–1 i kveld. Bilal Njie scoret kampens første, men også Odds eneste mål.

 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.