Skal kjøre 110 mil for å se herrestafetten

Lars Vik Tolstad skal kjøre tur/retur fra Porsgrunn til Falun, på en dag, for å se herrestafetten i langrenn. Drømmen er en duell med svenskene der Petter Northug avgjør i spurten.

Lars Vik Tolstad

Lars Vik Tolstad skal kjøre tur/retur fra Porsgrunn til Falun på en dag for å se herrestafetten. – Å se Petter Northug slå svenskene i spurten ville vært fantastisk, sier han og gjør en Northughilsen.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Jeg hadde ikke dratt hvis det ikke hadde vært for Petter Northug. Det er noe helt spesielt med den mannen, sier Lars Vik Tolstad.

Han og tre slektninger skal reise fra Porsgrunn til Falun og tilbake igjen i løpet av et døgn. De regner med å bruke omkring 8 timer hver vei, med en pause på omkring to timer i Falun.

Porsgrunn - Falun

Det er en lang tur guttegjengen har foran seg. 110 mil totalt tur/retur.

Foto: Grafikk: Berit Heggholmen

– Jeg håper det skal være verdt det. Jeg var ikke der da Oddvar Brå brakk staven. Jeg var heller ikke til stede da Kjetil Rekdal satt inn straffen i Marseille i 98. Jeg satser på at dette kan være en sånn som vi snakker om i lang tid. «Jeg var der da Petter Northug knuste svenskene i Falun», smiler Vik Tolstad.

Samboeren: – Det er galskap

Trebarnsfaren fra Porsgrunn er det man kan kalle en sportsidiot. Han ser alt fra kombinert til bueskyting.

– Samboeren synes jo det er galskap og ganske latterlig at jeg skal dra hele den lange veien tur/retur på ett døgn. Men hun er veldig ivrig selv og kommer sikkert til å hoppe i soffaen selv, så helt gal er jeg vel ikke, smiler 40-åringen.

– Hvorfor vil dere ikke overnatte i Falun?

– Det hadde selvsagt vært fint det. Feire seieren med et par øl etterpå. Men jeg får ikke logistikken til å gå opp. Jeg er tross alt far og samboer, sier Vik Tolstad.

Les også:

Drømmen er at Petter Northug avgjør på den siste etappen. Men han frykter at svenskene skal avgjøre før Northug slippes ut på sin etappe.

– Jeg tror Johan Olsson går ifra hele feltet på en av de klassiske etappene. I så fall blir det en lang tur hjem. Akkurat det orker jeg nesten ikke å tenke på. Nei, jeg håper selvsagt at dette skal bli starten på en ny fantastisk epoke i karrieren til Petter Northug.