NRK Meny
Normal

Skal ha Co2-rensing fra første dag

- Det får ingen umiddelbare konsekvenser for Grenland at Statoil skal bygge gasskraftverk uten Co2-rensing, sier Skagerak Energi.

- Teknologien er tilgjengelig og vi mener det er viktig å bygge gasskraftverk med rensing fra dag en, sier Torleif Leifsen, kommunikasjonsdirektør i Skagerak Energi.

 

I går sa LO-leder i Grenland Jan Grini at han synes det er rart at Statoil ikke kan kan rense Co2 før i 2014. Han mente likevel at det er positivt, fordi det vil øke mulighetene for å få gasskraftverk i Grenland.

Men det er Skagerak energi som har søkt konsesjon, og Leifsen tror ikke det får noen konsekvenser for dem.

- Vi har jo i vår søknad skrevet at vi skal ha Co2-rensing fra første dag, at Mongstad har fått en utsettelse i påvente av ny teknologi har ingen betydning for vår søknad. Vi står på at vi skal ha rensing fra første stund.

 Leifsen vil ikke spekulere i hva Kårstøs godkjenning vil ha å si for dem på sikt.

- Det er alt for tidlig å spekulere i det. Det er en lang rekke forutsetninger som skal på plass for å få til rensing fra dag en, men det er vårt utgangspunkt og det står vi for, sier Leifsen. 

 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK