NRK Meny
Normal

Skal ha Co2-rensing fra første dag

- Det får ingen umiddelbare konsekvenser for Grenland at Statoil skal bygge gasskraftverk uten Co2-rensing, sier Skagerak Energi.

- Teknologien er tilgjengelig og vi mener det er viktig å bygge gasskraftverk med rensing fra dag en, sier Torleif Leifsen, kommunikasjonsdirektør i Skagerak Energi.

 

I går sa LO-leder i Grenland Jan Grini at han synes det er rart at Statoil ikke kan kan rense Co2 før i 2014. Han mente likevel at det er positivt, fordi det vil øke mulighetene for å få gasskraftverk i Grenland.

Men det er Skagerak energi som har søkt konsesjon, og Leifsen tror ikke det får noen konsekvenser for dem.

- Vi har jo i vår søknad skrevet at vi skal ha Co2-rensing fra første dag, at Mongstad har fått en utsettelse i påvente av ny teknologi har ingen betydning for vår søknad. Vi står på at vi skal ha rensing fra første stund.

 Leifsen vil ikke spekulere i hva Kårstøs godkjenning vil ha å si for dem på sikt.

- Det er alt for tidlig å spekulere i det. Det er en lang rekke forutsetninger som skal på plass for å få til rensing fra dag en, men det er vårt utgangspunkt og det står vi for, sier Leifsen. 

  • Trafikkuhell på Gavlesjåvegen

    Én bil med tre personer har kjørt utenfor en skrent og havnet 20 meter fra veien, opplyser politiet på Twitter. Det er ingen personskade og personene er ute av bilen. Nødetater er på stedet.

  • Ulykke på E18

    To biler kolliderte på E18 ved Skjelsvik i Porsgrunn. Føreren av den ene bilen overholdt ikke vikeplikten. Personene involvert er tatt hånd om av ambulansepersonell.

  • Strålingen er ikke farlig

    Over 300 telemarkinger har sagt nei til ny strømmåler. Statens strålevern opplyser at strålingen er så svak at det ikke er helsefarlig. Alle teknologiene som brukes i de ulike strømmålerne gir svak stråling, melder RA.