NRK Meny
Normal

Skal ha Co2-rensing fra første dag

- Det får ingen umiddelbare konsekvenser for Grenland at Statoil skal bygge gasskraftverk uten Co2-rensing, sier Skagerak Energi.

- Teknologien er tilgjengelig og vi mener det er viktig å bygge gasskraftverk med rensing fra dag en, sier Torleif Leifsen, kommunikasjonsdirektør i Skagerak Energi.

 

I går sa LO-leder i Grenland Jan Grini at han synes det er rart at Statoil ikke kan kan rense Co2 før i 2014. Han mente likevel at det er positivt, fordi det vil øke mulighetene for å få gasskraftverk i Grenland.

Men det er Skagerak energi som har søkt konsesjon, og Leifsen tror ikke det får noen konsekvenser for dem.

- Vi har jo i vår søknad skrevet at vi skal ha Co2-rensing fra første dag, at Mongstad har fått en utsettelse i påvente av ny teknologi har ingen betydning for vår søknad. Vi står på at vi skal ha rensing fra første stund.

 Leifsen vil ikke spekulere i hva Kårstøs godkjenning vil ha å si for dem på sikt.

- Det er alt for tidlig å spekulere i det. Det er en lang rekke forutsetninger som skal på plass for å få til rensing fra dag en, men det er vårt utgangspunkt og det står vi for, sier Leifsen. 

 • Vil ha att OL-pengar

  Notodden kommune bevilga 500.000 til prosjektet «OL til Telemark». Nå ynskjer rådmann Svein Aanestad å få att pengane, skriv Telen. OL-prosjektleiar Geir Berge Nordtveit vil jobbe vidare mot eit OL-vedtak i 2019 og ynskjer ikkje å betale att pengar.

 • Innbrot på apotek

  I går kveld braut nokon seg inn i eit apotek på Gråtenmoen i Skien. Ei rute er kunst, men ingenting er stole. Vitne har beskrive eit køyretøy, som politiet undersøker vidare.

 • Hytteslagsmål

  Politiet reiste i går kveld til eit slagsmål i Haukeligrend. Ein person hadde slått seg vrang, mannen var berusa. Gjerningsmannen fekk sjølv nokre skadar, og vart fyrst sjekka av helsepersonell, før han vart han sendt vidare til Sjukehuset Telemark.

 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55