Hopp til innhold

Skal forebygge sykdom blant arbeidsledige

ExtraStiftelsen gir 795.000 kroner i støtte til prosjektet «Der Du Bor» (DDB) – et arbeidsledighetsprosjekt som skal motvirke negative konsekvenser av arbeidsledighet.

Arbeidsledighet

Prosjektet «Der Du Bor» har som mål å hjelpe nye arbeidsledige. Nå får de 795.000 kroner av Extrastiftelsen.

Foto: Meek, Tore / SCANPIX

Gisle Lunde, daglig leder i prosjektet «Der Du Bor», sier at prosjektet skal hjelpe nye arbeidsledige i Grenland:

– Målet er å forebygge at man blir syk etter at man mister jobben og før man får ny jobb. Vi vet at dersom man mister jobben, blir man ofte passiv, og det kan føre til at man blir syk, sier Lunde.

Gisle Lunde

Daglig leder i «Der Du Bor», sier at de vil hjelpe nye arbeidsledige i hverdagen.

Foto: Privat

Foreløpig møter deltagerne i DDB på Brotorvet i Bamble på mandager, og på Gulsetsenteret i Skien på Tirsdager. Målet er å få i gang møter også i Porsgrunn.

– Ideen med prosjektet er å skape en møteplass en gang i uka, slik at de som har blitt ledige kan møtes et sted som ikke er NAV-kontoret, for å møte folk i samme livssituasjon. Et sted man kan få sosialt, psykisk, faglig og fysisk påfyll, sier Lunde.

– Vanskelig å få folk til å møte opp

Pengene kommer fra ExtraStiftelsen, som består av 28 frivillige organisasjoner, som eier og fordeler overskuddet fra Extra-spillet. Til sammen har «Der Du bor»-prosjektet fått 1.730.000 kroner over 3 år.

– Det er vanskeligere enn det vi trodde å få folk til å møte opp frivillig om morgenen. Men nå har også NAV begynt å invitere folk til å delta og da har deltagelsen har økt betraktelig.

Prosjektet er nå på 3. året, og har hatt en fin utvikling, sier Lunde.

– Etter to og et halvt år, så er vi endelig der vi vil være. Dette er jo et prøveprosjekt, men vi får tilbakemelding om at de som har deltatt har fått mye ut av dette. Med disse midlene kan vi holde på frem til 2016.

Les også:

Positiv til prosjektet

NAV-direktør i Telemark, Terje Tønnessen, er positiv til prosjektet.

Terje Tønnessen

Nav-direktør i Telemark, Terje Tønnessen

Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK

– Jeg synes intensjonen med prosjektet høres bra ut. Vi har bidratt med å trykke noen oppslag og informert om møtene. Det er jo bra at folk møtes og får noe positivt ut av hverdagen.

– Det at den frivillige sektoren kan være med å utfylle NAV på en god måte ser jeg på som positivt, sier Tønnessen.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark