Nye studenter skal bli bedre kjent

Ny på stedet? Fortvil ikke! Noen skal sørge for at du blir kjent med andre på studiestedet lenge før du flytter dit.

Studentboliger

Studentboligene ved Borre i Vestfold får nye beboere hvert år. Nå kan de bli bedre kjent på forhånd.

Foto: Studentsamskipnaden

Ingen vet bedre enn erfarne studenter hvordan det er å komme til et ukjent sted med bare ukjente fjes. Det kan ta tid å føle seg hjemme.

Derfor har en gjeng studenter fra Telemark startet en digital tjeneste som skal gjøre det lettere å flytte til et nytt sted. Tanken er å la folk bli kjent før studiene starter. Allerede i sommer kan nye studenter registrere seg på nettstedet Uninite. Dette kan også være til hjelp for andre som skal flytte og leie seg et sted å bo.

Kobler folk

Christian Wierød

Christian Wierød fra Siljan vet hvordan det er å komme til et nytt sted med mange ukjente.

Foto: Privat

Christian Wierød er en av de fem som mener det er behov for slik hjelp. Han har blitt daglig leder og jobber på heltid allerede med denne tjenesten.

– Mange kommer til å flytte på seg framover, enten de skal gå på skole eller få seg ny jobb. Det er dyrt å leie noe alene. Derfor kommer flere til å måtte leie noe sammen.

Han tror også det kan være til hjelp for utleiere å bli kjent med dem som kommer. Det er særlig viktig hvis flere skal bo sammen. Da er det greit å vite om de passer sammen. Jo bedre de passer sammen, dess bedre trivsel for alle.

– Vi kan koble folk sammen ut ifra personlighetstrekk og interesser, forteller Wierød til NRK.

Meningen er at de som sannsynligvis passer sammen, kan bli bedre kjent ved å chatte, ta en prat på telefonen og kanskje treffe hverandre før de flytter til samme studentbolig eller en annen utleieleilighet.

Utseendet er uinteressant

Han innrømmer at det kan ligne på en dating-tjeneste, men det er ikke ment å være en tjeneste som kobler framtidige kjærestepar.

Bilder og fokus på utseende skal ikke være utgangspunktet for om folk føler at de har funnet en de vil bli bedre kjent med.

Uninite er nå nominert til Kristian Ottosen-prisen. Det er en utmerkelse opprettet av Studentsamskipnaden i Oslo. Den blir gitt til personer eller grupper som har bidratt til bedre velferd for studenter.

– Målet er å koble folk sammen også i utlandet, sier en optimistisk Christian Wierød.