NRK Meny
Normal

Skal avhøre narko-siktede

Flere av de siktede etter narkotikaaksjonen til politiet i Grenland skal avhøres utover dagen og helgen. Det kan også hende politiet vil varetektsfengsle flere.

Politihuset i Skien

TRAVEL HELG FOR POLITIET: Flere av de 40 siktede i saken skal avhøres av politiet i Skien i løpet av helgen.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Fredag kveld ble det kjent at 23 personer er pågrepet og 40 siktet i en stor narkoaksjon i Skien og Porsgrunn. Aksjonen har pågått over to dager, og i tillegg til lokalt politi, har også mannskaper fra Oslo deltatt.

– Utover dagen skal vi avhøre de vi har i arresten. Vi er ute etter å få forklaringer på det de er pågrepet for og avdekke omfanget, sier operasjonslederen i Telemark politidistrikt, Geir Kastmo.

Politiet vil også vurdere om noen av de siktede skal fremstilles for varetektsfengsling mandag.

Sier miljøet er stort

Pågripelsene skal i hovedsak ha skjedd i sentrumsnære områder i Skien, men også i Porsgrunnsområdet. Totalt er 40 personer siktet for besittelse og/eller bruk av narkotika.

– Vi vet at det brukes og omsettes mye narkotika i Grenland. Det er ikke ukjent for oss, så resultatet av aksjonen var som forventet, sier Kastmo.

Under aksjonen avdekket politiet også et produksjonssted for narkotika på en adresse, hvor det skal ha blitt laget et psykoaktivt stoff.

Håper på effekt

Politiet gjorde beslag av flere ulike narkotiske stoffer under aksjonen, blant annet en god del amfetamin og LSD. Skule Worpvik, leder for avsnitt for organisert kriminalitet i Telemark, uttalte fredag at han håper pågripelsene vil virke avskrekkende på en del i miljøet. Det håper Kastmo også.

– Målet er blant annet å uroe. Det er bekymringsfullt at dette kan være et miljø som rekrutterer stadig nye brukere til seg, avslutter Kastmo.

 • Helgesen leiar programkomite

  Gunn Marit Helgesen frå Porsgrunn skal leie programkomiteen for Vestfold og Telemark Høgre fram mot fylkestingsvalet i 2019. Svein Flåtten frå Vestfold skal leie den felles nominasjonskomiteen.

  Gunn Marit Helgesen, KS
  Foto: Sindre Løkstad / NRK
 • Hedda Hynne til VM

  Hedda Hynne frå Skien er tatt ut til innandørs-VM i friidrett.
  Hynne skal springe 800 meter under meisterskapen i mars.

  Hedda Hynne og lagvenninnne Yngvild Elvemo
  Foto: Helge Langen
 • Avliva rådyr med bøtte på hovudet

  På Notodden har viltnemnda avliva eit rådyr som hadde sett hovudet fast i ei bøtte som blei brukt til fôring. Rådyret sette seg fast då det prøvde å skaffe seg mat, og var ikkje i stand til å orientere seg, fortel Ole Bjørn Brenna i viltnemnd.

 • Vil legge ned Facebook-side

  Ordførar Bjørn Sverre Birkeland i Tinn oppmodar redaktøren om å legge ned Facebook-sida Rjukan og Tinn inn i framtida. Ordføraren meiner sida har blitt eit forum for sutring og personåtak, skriv Rjukan Arbeiderblad.

  Bjørn Sverre Birkeland
  Foto: Roald Marker / NRK