NRK Meny
Normal

Alvorlig skadet i skiulykke

En tenåringsgutt innlagt på sykehus med alvorlige skader etter en ulykke i Drangedal.

Laster kart, vennligst vent...

Ulykken skjedde i Gautefall skisenter i Drangedal.

Gutten, som er født i 1998, er brakt til sykehuset i Arendal. Akuttmottaket ved Sørlandet sykehus, avdeling Arendal, opplyser til NRK at gutten ble innlagt på sykehuset med alvorlige skader. Skiulykken skjedde i Drangedal torsdag ettermiddag, opplyser akuttmottaket.

Ifølge Røde Kors skjedde ulykken da gutten stod på ski i Gautefall skisenter. Gutten er dansk statsborger.

Flere skader seg

Generelt var det likevel en rolig dag for hjelpemannskapene. I 18-tida torsdag hadde Røde Kors gjennomført 21 henteoppdrag på oppdrag fra nødtjenesten og to søk på oppdrag fra politiet, forteller Egil Torpe, som er vaktleder ved Røde Kors' informasjonssentral på Golsfjellet.

– Totalt denne påsken har Røde Kors hatt 114 henteoppdrag og 16 søk, sier Torpe.

Skadeantallet er fortsatt en del høyere enn i fjor. Det er så langt rapportert inn 452 skader denne påsken, 111 av dem på torsdag.

 • Her kan du se Østafjells:

  Østafjells 18:50
 • Kan ta tid

  Det kan ta tid å reparere synkehullet i Skien. Oppsynsmann Finn Bjørn Lunde i Skien sier det er brudd på en hovedvannledning. – Vi må finne lekkasjen før vi kan få tettet den. Hullet er to meter i diameter og en meter dypt.

  Synkehull i Skien
  Foto: Lorentz Berg / NRK
 • Synkehull

  Det er et stort hull i veibanen ved Blekebakkvegen i Skien. Politiet melder at kommunens ingeniørvakt er varslet om synkehullet. De har sendt en patrulje til stedet for å hindre at noen skader seg.

 • Imingfjell brøytes ikke

  Det blir ikke brøyting på Imingfjell i dag, melder Statens vegvesen. Reinflokken på 1000 dyr er fremdeles øst for fylkesveien. Rolf-Helge Grønås i Vegvesenet sier de følger bevegelsene til flokken. De vil begynne og brøyte så snart det er en endring.