NRK Meny
Normal

Sjømannsforeningen: – Vet ikke om kvinner har adgang

Kragerø kommune vil ikke gi full skjenkebevilling til Sjømannsforeningen i Kragerø, fordi det er usikkert om kvinner har tilgang til foreningens lokaler.

Sjømannsforeningen i Kragerø

KVINNER INGEN ADGANG? Onsdag kveld skal Sjømannsforeningen ha styremøte for å avklare om kvinner og rullestolbrukere har tilgang til foreningens lokaler.

Foto: Sjømandsforeningen i Kragerø

Kragerø Sjømandsforening har i dag bevilling for privat forening. Foreningen har 45 skjenkeplasser kun for foreningens medlemmer. Medlemsliste skal kunne vises frem om det blir spurt om det. Det var avisen KV som først omtalte saken.

Varaordfører i Kragerø, Charlotte Therkelsen Sætersdal sier de ønsker en tidsbegrenset bevilling frem til foreningen får avklart om kvinner og rullestolbrukere har tilgang.

Vi er usikre på om kvinner og rullestolbrukere har tilgang til lokalene. Dette skal vi behandle på et styremøte onsdag kveld, sier leder Arne Hansen til NRK.

– Bør være plass til alle

Varaordføreren mener det bør være plass til både kvinner og rullestolbrukere i foreningens lokaler.

– For meg blir det litt rart å gi en ordinær skjenkebevilling, hvis det ikke er adgang for alle. Jeg har aldri vært borti liknende sak, og nå er vi i 2017- da er det litt rart å måtte forholde seg til manneklubber.

De siste årene har foreningen søkt om utvidelse av skjenkebevillingen 17 ganger, Det har vært i forbindelse med arrangementer der også ektefellene deltar.

Kommunen oppfordret derfor foreningen om å søke ordinær bevilling, noe de har gjort for 55 plasser.

Svein Hansen i Sjømannsforeningen, sier han tror onsdagens styremøte kommer til å gå greit.

– Det med kvinnene, det ordner seg, men det blir verre med rullestolbrukere. Vi får ikke folk i rullestol inn i de lokalene.

  • Får tre millioner til forskning

    Overlege ved Sykehuset Telemark Håkon Tobro har fått tre millioner kroner til forskning på slagbehandling. Forskningsmidlene skal brukes over flere år, og målet er at de skal bidra til en bedre slagbehandling i distriktene.

  • Fått i seg røyk

    En voksen og et barn tas hånd om av helsepersonell etter å ha fått i seg røyk etter en brann ved Øvre Sølen i Porsgrunn.

  • CO₂-lagring blir prioritert i EU

    Statoils plan om CO₂-lagring under havbotnen på norsk sokkel har fått status som eit prioritert prosjekt i EU. Planen er å lagre CO₂ på same måte ved norske industrianlegg, slik som Norcem i Brevik og Yara på Herøya.