NRK Meny
Normal

Sjømannsforeningen: – Vet ikke om kvinner har adgang

Kragerø kommune vil ikke gi full skjenkebevilling til Sjømannsforeningen i Kragerø, fordi det er usikkert om kvinner har tilgang til foreningens lokaler.

Sjømannsforeningen i Kragerø

KVINNER INGEN ADGANG? Onsdag kveld skal Sjømannsforeningen ha styremøte for å avklare om kvinner og rullestolbrukere har tilgang til foreningens lokaler.

Foto: Sjømandsforeningen i Kragerø

Kragerø Sjømandsforening har i dag bevilling for privat forening. Foreningen har 45 skjenkeplasser kun for foreningens medlemmer. Medlemsliste skal kunne vises frem om det blir spurt om det. Det var avisen KV som først omtalte saken.

Varaordfører i Kragerø, Charlotte Therkelsen Sætersdal sier de ønsker en tidsbegrenset bevilling frem til foreningen får avklart om kvinner og rullestolbrukere har tilgang.

Vi er usikre på om kvinner og rullestolbrukere har tilgang til lokalene. Dette skal vi behandle på et styremøte onsdag kveld, sier leder Arne Hansen til NRK.

– Bør være plass til alle

Varaordføreren mener det bør være plass til både kvinner og rullestolbrukere i foreningens lokaler.

– For meg blir det litt rart å gi en ordinær skjenkebevilling, hvis det ikke er adgang for alle. Jeg har aldri vært borti liknende sak, og nå er vi i 2017- da er det litt rart å måtte forholde seg til manneklubber.

De siste årene har foreningen søkt om utvidelse av skjenkebevillingen 17 ganger, Det har vært i forbindelse med arrangementer der også ektefellene deltar.

Kommunen oppfordret derfor foreningen om å søke ordinær bevilling, noe de har gjort for 55 plasser.

Svein Hansen i Sjømannsforeningen, sier han tror onsdagens styremøte kommer til å gå greit.

– Det med kvinnene, det ordner seg, men det blir verre med rullestolbrukere. Vi får ikke folk i rullestol inn i de lokalene.

 • Leter etter savnet pasient

  En kvinne på 88 år som er pasient på Vessia i Porsgrunn er savnet. Politiet er ikke sikker på hva hun hadde på seg da hun forsvant. Likevel ber politiet folk om å ringe 02800 dersom de ser kvinnen.

 • Anmeldt for scooterkjøring

  Politiet og Statens naturoppsyn har utført kontroll av motorferdsel i utmark i Vinje og Seljord denne helgen. 4 personer er anmeldt for å ha kjørt snøscooter uten løyve. Statens naturoppsyn har skrevet ut 3 gebyrer til snøscooterkjørere som har kjørt utenfor lovlige traseer i Vinje.

 • Fare for flere feil

  222 kunder er nå uten strøm i Vestfold og Grenland. De fleste av disse er knyttet til en kontrollert utkopling for å fjerne is fra ledningene vest for Farrisvannet i Larvik. Det skriver Skagerak i en pressemelding. Mange steder er det mye snø og is på ledninger og trær. Faren for nye feil gjør at selskapet gjennomfører kontrollerte utkoblinger. Mildværet og nedbøren som er ventet til uka øker faren for nye feilsituasjoner, ifølge Skagerak Nett. Derfor opprettholder derfor selskapet full beredskap. Se avbruddskart her.

  Mats Holmbakken, Skagerak Nett, driver feilretting i høyden.
  Foto: Geir Iskasen / Skagerak Nett