NRK Meny
Normal

Sjekk den lille kraftstasjonen

Under dagens Solfest på Rjukan ble en tro kopi av kraftstasjonen trukket gjennom sentrum.

Kraftstasjon i mikroversjon

Under dagens Solfest kunne publikum oppleve kraftstasjonen i en mikroversjon.

Foto: Lars Gunleiksrud

Såheim kraftverk fyller 100 år og dette ble markert i Solfestoget på Rjukan i dag. Kraftstasjon er bygget i størrelsesforholdet 1:200

Skyene stoppet solprisvinneren

For dårlig sikt gjorde at vinneren av årets Solpris vinneren ikke fikk vært til stede under markeringen ved årets solfest, men Bjørndalen lovet å komme senere.

Tidligere i år ble det kjent at Ole Einar Bjørndalen skulle få årets Solpris. Det er arrangørene bak Solfesten på Rjukan som står bak Solprisen, og prisen skal gå til personer som «gjennom sitt virke og sin væremåte har vært med på å spre sol og glede til det norske folk.

«Kongen av skiskyting» får årets Solpris

Men dessverre klarte ikke sola å trenge gjennom skyene i hovedstaden i dag, og dermed klarte ikke Bjørndalen å komme seg på festen, men han takke likevel for prisen.

– Jeg setter veldig pris på denne utmerkelsen, og håper å få mulighet til å komme tilbake, sa Bjørndalen.

Feiret Solprisen
 • Fleire mistenkte for ruskøyring

  Politiet har stoppa fleire bilar i natt både i Bamble og i Seljord der dei mistenkjer førarane for å ha køyrd i narkotikarus.

 • Råkøyrde i 60-sone

  UP stoppa ein bil på E18 i Bamble i natt. Sjåføren frå Kragerø køyrde i 103 km/t i 60-sona. UP mistenker òg at sjåføren køyrde i hasjrus. Det vart teke blodprøve av mannen, og han mista lappen på staden.

 • Politifolk måtte hoppe til siden

  Politiet måtte hoppe til siden for å ikke bli påkjørt da de forsøkte å stanse en bil i høy fart i Bamble i Telemark i natt. Noe senere fikk de stanset bilen med en 22-åring. Han mistenkes for kjøring i narkotikarus, og har heller ikke førerkort.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen