NRK Meny
Normal

Siste frist for Teleros

Teleros holdes fortsatt som gissel. Idag går fristen ut.

Teleros
Foto: Lars-Christian Nerbø, CowParade Telemark

Idag går fristen ut for å berge CowParade-kua Teleros. Oslo Militante Grafittikunstnere har gitt CowParade Telemark frist til klokka tolv i dag til å innfri kravene de har stilt i forbindelse med kidnappingen av kua. Hvis ikke kravene blir innfridd, blir Teleros slaktet.

- Om kravene våre ikke imøtekommes, blir gisselet ofret, gir Oslo Militante Grafittikunstnere beskjed om i sin video.

Natt til mandag forrige uke ble Teleros fjernet fra plassen sin i Åmot. Organisasjonen som holder Teleros gissel hevder CowParade ikke er kunst, men et bedrageri for kunsten.

Tyveriet av Teleros er politianmeldt, og lensmann Trond Neri Flothyl i Vinje sier de har satt inn endel ressurser for å etterforske kidnappingen av Teleros.

Dersom organisasjonen gjør alvor av planene om å ofre gisselet, vil de i tillegg til tyveri, stå i fare for å bli anmeldt for skadeverk.

 • Etterlyser bil etter innbrudd

  Politiet ønsker tips om en Toyota Hiace som ble observert ved en adresse i Grobstokk i Bamble i formiddag. En safe skal være stjålet. Ring til 02800 dersom du kan ha informasjon om denne saken.

 • E134 over Haukelifjell er open

  E134 på strekninga mellom Vågslidtunnelen og Liamyrane på Haukelifjell er open for trafikk etter uvêr.

 • Innbrot i hytte i Tinn

  Det har vore innbrot og tjuveri i ei hytte i Blefjell hyttegrend i Tinn. Det er stole diverse verktøy. Innbrotet har skjedd i løpet av den siste veka, ifølgje politiet.

 • Flere flytter til Bø

  Bø er den kommunen i Telemark som har størst befolkningsvekst. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå for tredje kvartal. Bø har en befolkningsvekst på nesten fire prosent, dette er langt over landsgjennomsnittet.