NRK Meny
Normal

Siste frist for Teleros

Teleros holdes fortsatt som gissel. Idag går fristen ut.

Teleros
Foto: Lars-Christian Nerbø, CowParade Telemark

Idag går fristen ut for å berge CowParade-kua Teleros. Oslo Militante Grafittikunstnere har gitt CowParade Telemark frist til klokka tolv i dag til å innfri kravene de har stilt i forbindelse med kidnappingen av kua. Hvis ikke kravene blir innfridd, blir Teleros slaktet.

- Om kravene våre ikke imøtekommes, blir gisselet ofret, gir Oslo Militante Grafittikunstnere beskjed om i sin video.

Natt til mandag forrige uke ble Teleros fjernet fra plassen sin i Åmot. Organisasjonen som holder Teleros gissel hevder CowParade ikke er kunst, men et bedrageri for kunsten.

Tyveriet av Teleros er politianmeldt, og lensmann Trond Neri Flothyl i Vinje sier de har satt inn endel ressurser for å etterforske kidnappingen av Teleros.

Dersom organisasjonen gjør alvor av planene om å ofre gisselet, vil de i tillegg til tyveri, stå i fare for å bli anmeldt for skadeverk.

 • Ikke Porsgrunns ansvar

  Ordfører i Porsgrun, Robin Kåss, sier til NRK at han tar avstand fra Bakkens påstander, og påpeker at kommunen i utgangspunktet ville ha veien et annet sted, og at Porsgrunn ikke er involvert i Statens vegvesens tomtekjøp.

  Ordfører Robin Kåss i Porsgrunn
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Porsgrunn må betale

  Tomas Bakken fra Bypartiet i Skien reagerer kraftig på at Porsgrunn kommunes eget parkeringsselskap krever erstatning for utbyggingen av Lilleelvkrysset. Bakken sier til Varden at dette er Porsgrunns eget rot, og at Porsgrunn derfor bør ta regninga.

  Tomas Bakken, leder Bypartiet
  Foto: Gry Eirin Skjelbred / NRK
 • Hjelpeprosjekt virker

  Tallet på jenter som fullfører ungdomsskolen i Nissedals vennskapskommune Tambaga i Mali, øker. Siden 2014 har tallet gått opp fra 20 til 30 prosent, viser tall fra hjelpeorganisasjonen Nor-Sahel.