NRK Meny
Normal

Siste frist for Teleros

Teleros holdes fortsatt som gissel. Idag går fristen ut.

Teleros
Foto: Lars-Christian Nerbø, CowParade Telemark

Idag går fristen ut for å berge CowParade-kua Teleros. Oslo Militante Grafittikunstnere har gitt CowParade Telemark frist til klokka tolv i dag til å innfri kravene de har stilt i forbindelse med kidnappingen av kua. Hvis ikke kravene blir innfridd, blir Teleros slaktet.

- Om kravene våre ikke imøtekommes, blir gisselet ofret, gir Oslo Militante Grafittikunstnere beskjed om i sin video.

Natt til mandag forrige uke ble Teleros fjernet fra plassen sin i Åmot. Organisasjonen som holder Teleros gissel hevder CowParade ikke er kunst, men et bedrageri for kunsten.

Tyveriet av Teleros er politianmeldt, og lensmann Trond Neri Flothyl i Vinje sier de har satt inn endel ressurser for å etterforske kidnappingen av Teleros.

Dersom organisasjonen gjør alvor av planene om å ofre gisselet, vil de i tillegg til tyveri, stå i fare for å bli anmeldt for skadeverk.

 • Tre kunder uten strøm

  Torsdag kveld skal alle Skagerak Energis kunder få strømmen tilbake, opplyser kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes. Bare tre kunder er nå uten strøm, men alle skal få det i løpet av kvelden.

 • Monsen inntar Hardangervidda

  Lars Monsen inntar den norske fjellheimen minutt for minutt. NRK skal følge Monsen blant annet på Hardangervidda, der turen går torsdag til søndag i uke 28. Siden fjellet er åpent for alle, er han spent på om folk vil henge seg på turfølget.

  Monsen
  Foto: Håvard Jenssen / NRK
 • Se 20.55-nyhetene fra Østafjells

  Siste nytt fra NRK Østafjells, torsdag 18. januar 2018, klokken 20.55.