Elever: – Gleder oss til ungdomsskolen

SKIEN (NRK): Denne fredagen er siste skoledag for mange. For noen er dagen ekstra spesiell, fordi de forlater barneskolen for aller siste gang.

Tora Vassbotn og Mats Sandkjen

FRA BARN TIL UNGDOM: De har hatt sin siste dag på barneskolen. Nå venter ungdomsskolen for Tora Vassbotn og Mats Sandkjen.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

For Tora Vassbotn og Mats Sandkjen er det siste dag på Buer barneskole i Skien. Til høsten venter en ny hverdag på Menstad ungdomsskole.

– Det er litt trist. Det er siste dagen med læreren vår og medelevene. Men det blir også deilig å få det overstått, sier Vassbotn.

– Jeg tror det blir veldig bra å starte på ungdomsskolen, sier Sandkjen.

– Mer lekser

Vassbotn er enig.

– Det blir spennende og nytt. Jeg gleder meg til å få ny lærer og komme til en nytt miljø. Det blir fint med litt forandring, sier hun.

– Hva tror dere blir den største forskjellen mellom barneskolen og ungdomsskolen?

– Jeg tror det blir mer lekser og mer tid på skolen, sier Sandkjen.

– Det blir sikkert flere prøver og mer press med tanke på hvordan man gjør det på skolen. Det blir litt skumlere, sier Vassbotn.

Og de to elevene gleder seg litt til å få karakterer.

– Det blir spennende. Jeg synes det er gøy å få vite hvordan jeg har prestert. Men det blir nok litt skummelt, det også. sier Vassbotn.

Avslutning

De to tror ikke buksevann fra 10.-klassingene blir et problem.

– Jeg tror de lar oss være i fred, sier de to.

Men før de starter på ungdomsskolen er det sommerferie, og før det; avslutning på barneskolen.

– Vi skal ha en stor fellessamling i gymsalen der vi blant annet skal synge, og så skal vi spise godteri og se på film, avslutter Vassbotn.