Aktor: – Tiltaltes troverdighet er lik null

Hva skjedde på Breviksbrua natt til 3. august i fjor? Det er spørsmålet som har stått sentralt under den fem dager lange rettssaken mot ekspolitimannen, som står tiltalt for å ha forlatt en kvinne i hjelpeløs tilstand, med døden til følge. Følg rettssaken direkte her.

Kjetil Omholt

Aktor Kjetil Omholt mener samtalelogger på internett viser at det har vært et seksuelt forhold mellom tiltalte og Bråthen. Tiltalte nekter for at det har vært noe annet enn vennskap mellom ham og Bråthen.

Foto: Philip Hofgaard

Følg rettssakens femte og siste dag live her fra klokken 09.00:

Rettens femte dag

Rettssaken mot den tidligere politimannen som står tiltalt etter hendelsen på Breviksbrua i fjor sommer går mot slutten.

Holder avsluttende innlegg i dag

Etter tre dager i retten i forrige uke, og én denne uka, er det i dag klart for sluttprosedyrer fra aktor Kjetil Omholt og tiltaltes forsvarer, Arne Lie.

Partene skal argumentere for sine synspunkter, og i tillegg vil aktor nedlegge påstand om straff.

Arne Lie og Kjetil Omholth i rettssak andre dag.

Forsvarer Arne Lie og statsadvokat Kjetil Omholt.

Foto: Tom Ole Buaas

Les også:

Gjennom rettssakens fem dager har retten hørt fra over 30 vitner, som alle har bidratt til å kaste lys over hva som skjedde natt til 3. august i fjor da Linn Madelen Bråthen døde.

Forklarte seg uriktig

Den 42 år gamle ekspolitimannen er tiltalt for å ha forlatt Bråthen i hjelpeløs tilstand ved Breviksbrua. Han er også tiltalt for falsk forklaring.

42-åringen erkjenner straffskyld for å ha forklart seg uriktig for politiet, men ikke for å ha forlatt Bråthen i hjelpeløs tilstand.

Strafferammen for å forlate noen i hjelpeløs tilstand er inntil seks års fengsel, mens falsk forklaring kan føre til inntil to års fengsel eller bøter.

Dette har skjedd i retten tidligere:

Linn Madelen Bråthen og politimannen

Dette bildet er tatt den natten Linn Madelen Bråthen døde, og viser henne og eks-politimannen på vei til Breviksbrua.

Foto: Overvåkingsbilde/politiet