NRK Meny
Normal

Politiet: – Det var riktig å løslate ham

Den 27 år gamle svensken som er siktet etter dødsfallet på puben Sailors i Porsgrunn etterlyses nå over hele Europa. Selv om svensken nå har rømt, mener politiet det var rikitg å løslate ham.

Sailors Inn, Porsgrunn

Mannen som er siktet etter dørvaktdødsfallet på en pub i Porsgrunn etterlyses nå i hele Europa.

Foto: Eirik Haugen / NRK

Mannen har skulket meldeplikten sin siden midten av juli, og verken politiet eller mannens advokat vet hvor 27-åringen befinner seg.

Jon Borgen

Politiadvokat Jon Borgen sier at den siktede 27-åringen er etterlyst over hele Schengenområdet.

Foto: Stine Hansen / NRK

– Vi aner ikke hvor han er. Han vil nå bli etterlyst i hele Schengenområdet, sier politiadvokat Jon Borgen til avisa Varden.

Borgen sier til NRK at sist svensken meldte seg for politiet var 16. juli.

27-åringen er siktet for vold med døden til følge etter at dørvakten Anne Wendy Madsen ble slått ned utenfor puben Sailors i Porsgrunn 3. mars i år.

Hadde meldeplikt

27-åringen ble løslatt mot meldeplikt etter å ha sittet en stund i varetekt.

– Var det feil av politiet å løslate mannen mot meldeplikt?

– Vi mener fortsatt at beslutningen om å løslate mannen mot meldeplikt var riktig. Nå ser vi at han ikke melder seg, og vi har ikke kontroll på hvor han befinner seg. Sånn sett er det uheldig, men alt i alt var det en riktig beslutning som ble tatt, sier Borgen.

– Hva vil skje videre med saken nå?

– Straffesaken i Norge går som planlagt, bortsett fra at vi ikke får tatt sluttavhør av siktede. Saken vil uansett bli oversendt statsadvokaten for påtalemessig vurdering, sier Borgen.

Bred etterlysning

Den siktede svensken blir dermed etterlyst i 26 europeiske land, inkludert hjemlandet Sverige.

Borgen sier at han om kort tid vil be om en rettslig beslutning for at den voldssiktede svensken kan pågripes i hele Europa.

27-åringens forsvarer Morten Wexels Wexels sa til NRK tidligere denne måneden at han ikke vet hvor klienten hans befinner seg.

– Jeg har ingen informasjon om hvorfor han ikke har møtt opp til meldeplikten sin, sa Wexels.

Jane Luggens

Jane Luggens var kollega og venn av dørvakta som døde. Hun er sjokkert over at den siktede er forsvunnet.

Foto: Berit Heggholmen / NRK

– Forferdelig at han går løs

Jane Luggens, som er innehaver av utestedet Sailors, er sjokkert over at 27-åringen er forsvunnet.

– Jeg fikk et sjokk i dag når jeg fikk greie på det. I utgangspunktet syntes jeg det er helt forferdelig at han går løs. Jeg har vel egentlig ikke ord. Jeg føler det er ordentlig trist at det er slik i Norge for å si det rett ut, sa Luggens til NRK da det ble kjent at den siktede hadde forsvunnet.

Svenske myndigheter har begjært mannen utlevert i anledning straffeforfølgning mot ham for lovbruddene i Sverige. Justisdepartementet besluttet i juli at mannen skal utleveres til Sverige.

 • Stordalen gir barna 25 milliarder

  En av landets største familieformuer ble overført til barna i går. Petter Stordalens formue på 25,1 milliarder kroner er nå i hendene til barna Emilie (25), Henrik (23) og Jakob A. Stordalen (20). Det skriver VG.

  Laster Instagram-innhold
 • Bratsbergbanen fremdeles stengt

  Arbeidet med å utbedre feil på kjøreledningen på Bratsbergbanen er mer omfattende og tidkrevende enn Bane NOR trodde. Arbeidet fortsetter gjennom helgen. Målet er nå å gjenåpne banen mandag morgen.

 • Rettssak om ny jernbane

  Allerede før den nye togtraseen mellom Larvik og Porsgrunn åpner, krangler en utbygger med Bane NOR om oppgjøret. Skanska har gjort grunnarbeider på deler av traseen fra for 1,8 milliarder kroner. Skanska krever nå 160 millioner kroner mer.

 • Brukerne vil hjelpe BK

  Brukerne vil redde Borgestadklinikkens avdeling Bragernes i Drammen, skriver Drammens Tidende. To brukere av senteret jobber nå for å samle stortingspolitikere og ressurspersoner til et møte i håp om at driften kan fortsette.