NRK Meny
Normal

35-åring siktet for å ha drept litauer

25-åring ble erklært død på stedet da ambulansen kom til hytta der de oppholdt seg i Vinje.

Rauland

Politietterforskere gjør undersøkelser på stedet der litaueren døde.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Etter publisering ble NRK gjort oppmerksom på at personen som ble erklært død på en hytte i Vinje, er 25 år gammel og ikke 38 år som tidligere opplyst.

En 35 år gammel litauer er arrestert og kjørt til Grenland politistasjon i Skien der han blir avhørt søndag ettermiddag.

Det var også flere andre i hytta. Disse blir avhørt på lensmannskontoret i Vinje. Politiet trenger tolk for å avhøre både den siktede og eventuelle vitner til hendelsen.

Politiet opplyser at ambulansen kom til stedet klokka 01.30 natt til søndag, men det var ingenting de kunne gjøre for 25-åringen.

Slåsskamp

Politiadvokat Bjørn Bunkholt Sæter sier det er for tidlig å vite hva som skjedde på åstedet.

– Alt tyder på at det har vært en konflikt som har ført til en slåsskamp.

Det er usikkert hvor lenge litauerne har vært på Rauland og om de jobber der. Flere byggefirmaer benytter utenlandsk arbeidskraft når de setter opp nye hytter i dette området.

35-åringen er siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge. Denne siktelsen kan bli endret under etterforskningen.

Bråk

Bunkholt Sæter opplyser at dødsårsaken ikke er kjent. Avdøde blir obdusert mandag. Han bekrefter at det ikke er brukt kniv eller noe annet våpen.

Naboer sier til NRK at de hørte bråk fra hytta ved midnatt. De vurderte å si fra, men slo det fra seg.

Dette er den andre alvorlige voldshendelsen i Telemark det siste døgnet.

Bjørn Martin Nernes, Anita Hegerland Gullhaug og Tor Helge Dueland

Hyttenaboene Bjørn Martin Nernes, Anita Hegerland Gullahaug og Tor Helge Dueland er opprørt etter å ha hørt om dødsfallet. De reagerte på høylytt bråk natt til søndag.

Foto: Lorentz Berg / NRK
 • – Har kontroll på brannen

  Brannen på Notodden er nå under kontroll, melder politiet i Telemark klokken 23.55 mandag. Det gjenstår mye etterslukking på stedet.

  Laster Twitter-innhold
 • Ikke kontroll på brann på Notodden

  Brannvesenet har fremdeles ikke kontroll på brannen på Notodden, som startet mandag kveld. – Enebolig og garasje er overtent, sier operasjonsleder Kim Stokke i Sørøst politidistrikt til NTB. Fire biler totalskadd. Det er ikke fare for spredning.

 • Reddet seg ut av brennende hus

  Brannen i en garasje på Notodden har spredd seg til eneboligen. Denne står nå i full fyr. De fire personene som var i huset har kommet seg uskadd ut.