NRK Meny
Normal

35-åring siktet for å ha drept litauer

25-åring ble erklært død på stedet da ambulansen kom til hytta der de oppholdt seg i Vinje.

Rauland

Politietterforskere gjør undersøkelser på stedet der litaueren døde.

Foto: Lorentz Berg / NRK

Etter publisering ble NRK gjort oppmerksom på at personen som ble erklært død på en hytte i Vinje, er 25 år gammel og ikke 38 år som tidligere opplyst.

En 35 år gammel litauer er arrestert og kjørt til Grenland politistasjon i Skien der han blir avhørt søndag ettermiddag.

Det var også flere andre i hytta. Disse blir avhørt på lensmannskontoret i Vinje. Politiet trenger tolk for å avhøre både den siktede og eventuelle vitner til hendelsen.

Politiet opplyser at ambulansen kom til stedet klokka 01.30 natt til søndag, men det var ingenting de kunne gjøre for 25-åringen.

Slåsskamp

Politiadvokat Bjørn Bunkholt Sæter sier det er for tidlig å vite hva som skjedde på åstedet.

– Alt tyder på at det har vært en konflikt som har ført til en slåsskamp.

Det er usikkert hvor lenge litauerne har vært på Rauland og om de jobber der. Flere byggefirmaer benytter utenlandsk arbeidskraft når de setter opp nye hytter i dette området.

35-åringen er siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge. Denne siktelsen kan bli endret under etterforskningen.

Bråk

Bunkholt Sæter opplyser at dødsårsaken ikke er kjent. Avdøde blir obdusert mandag. Han bekrefter at det ikke er brukt kniv eller noe annet våpen.

Naboer sier til NRK at de hørte bråk fra hytta ved midnatt. De vurderte å si fra, men slo det fra seg.

Dette er den andre alvorlige voldshendelsen i Telemark det siste døgnet.

Bjørn Martin Nernes, Anita Hegerland Gullhaug og Tor Helge Dueland

Hyttenaboene Bjørn Martin Nernes, Anita Hegerland Gullahaug og Tor Helge Dueland er opprørt etter å ha hørt om dødsfallet. De reagerte på høylytt bråk natt til søndag.

Foto: Lorentz Berg / NRK
 • Ulykke i Høgenheitunnelen

  Høgenheitunnelen i Bamble er stengt etter en ulykke. En bil har kjørt på en annen bil bakfra. Nødetatene er på veg, melder politiet.

 • Færre får tarmkreft

  Antallet som får tarmkreft i Telemark er blant det laveste i landet. Det viser tall fra Kreftregisteret. Kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Jakobsen sier årsaken kan være fylkets deltagelse i Nordkapp-prosjektet, hvor mange har blitt screenet for tarmkreft.

 • Imponert over datalagringsplaner

  Samferdelsminister Ketil Solvik-Olsen er imponert over planene til et datalagringssenter i Skien. Han mener planene vil gi et nasjonalt løft og at de møter behovene multinasjonale selskaper har. Det sa han da han i dag besøkte Fossum gård i Skien.

  Ketil Solvik-Olsen på pressekonferanse om Hurtigruten
  Foto: Samferdselsdepartementet
 • 19-åring uskadd etter ulykke

  Den kvinnelige bilføreren slapp fra det uten skader etter utforkjøringa på Hovinvegen, men det er store skader på bilen. Hun blir nå avhørt, og ifølge politiet tyder mye på at hun kan ha duppet av.