Siktet for drap og drapsforsøk på en hel familie

21-åringen som kolliderte på E18 fremstilles for varetektsfengsling torsdag.

Dødsulykke på E18 i Larvik natt til 1. nyttårsdag

TREBARNSFAR OMKOM: Siktelsen mot 21-åringen er nå utvidet etter dødsulykken på E18 natt til 1. nyttårsdag.

Foto: Geir Eriksen

Mannen ble først siktet for drap på trebarnsfaren (47), men er nå også siktet for drapsforsøk på moren og de tre barna som satt i bilen. Det bekrefter politiinspektør Magnar Pedersen overfor NRK.

I tillegg er han siktet for uaktsom kjøring, promillekjøring, kryssing av dobbelt sperrelinje, og for å kjøre mot kjøreretningen på E18.

– Vi har utvidet siktelsen og 21-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag. Vi vil be om fire uker varetekt, sier Pedersen.

21-åringen nekter straffskyld etter siktelsen for drap. Den drapssiktede 21-åringen fra Bergen, bosatt i Skien, som kjørte rett inn i familiebilen, ble avhørt for første gang mandag.

En trebarnsfar (47) fra Skien døde på stedet, mens moren og deres fem år gamle datter ble alvorlig skadd i E18-ulykken. En sjuåring og en 11 måneder gammel baby fikk lettere skader.

Har dannet seg et bilde

Pedersen sier de nå begynner å få et mer fullstendig bilde av hva som egentlig skjedde på E18 natt til 1. nyttårsdag.

– Likevel har vi flere vitner vi skal snakke med og flere opplysninger som skal sjekkes. Siktede har svart på de spørsmålene politiet har stilt han, men vi tenker å avhøre han flere ganger.

21-åringen ligger fortsatt på sykehus og er operert flere ganger etter ulykken. Han kommer ut av sykehuset i morgen. Politiet har hele tiden holdt vakt ved rommet hans, og vil fortsette med det.