NRK Meny
Normal

Siktet for drap og drapsforsøk på en hel familie

21-åringen som kolliderte på E18 fremstilles for varetektsfengsling torsdag.

Dødsulykke på E18 i Larvik natt til 1. nyttårsdag

TREBARNSFAR OMKOM: Siktelsen mot 21-åringen er nå utvidet etter dødsulykken på E18 natt til 1. nyttårsdag.

Foto: Geir Eriksen

Mannen ble først siktet for drap på trebarnsfaren (47), men er nå også siktet for drapsforsøk på moren og de tre barna som satt i bilen. Det bekrefter politiinspektør Magnar Pedersen overfor NRK.

I tillegg er han siktet for uaktsom kjøring, promillekjøring, kryssing av dobbelt sperrelinje, og for å kjøre mot kjøreretningen på E18.

– Vi har utvidet siktelsen og 21-åringen vil bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag. Vi vil be om fire uker varetekt, sier Pedersen.

21-åringen nekter straffskyld etter siktelsen for drap. Den drapssiktede 21-åringen fra Bergen, bosatt i Skien, som kjørte rett inn i familiebilen, ble avhørt for første gang mandag.

En trebarnsfar (47) fra Skien døde på stedet, mens moren og deres fem år gamle datter ble alvorlig skadd i E18-ulykken. En sjuåring og en 11 måneder gammel baby fikk lettere skader.

Har dannet seg et bilde

Pedersen sier de nå begynner å få et mer fullstendig bilde av hva som egentlig skjedde på E18 natt til 1. nyttårsdag.

– Likevel har vi flere vitner vi skal snakke med og flere opplysninger som skal sjekkes. Siktede har svart på de spørsmålene politiet har stilt han, men vi tenker å avhøre han flere ganger.

21-åringen ligger fortsatt på sykehus og er operert flere ganger etter ulykken. Han kommer ut av sykehuset i morgen. Politiet har hele tiden holdt vakt ved rommet hans, og vil fortsette med det.

 • Fem vogntog står fast

  Nå melder politiet at fem utenlandske vogntog har problemer ved Norcem i Brevik. Køene i sørgående retning er lange og politiet ber personbiler se etter alternative veier til de får ordnet opp.

 • Lastebil på tvers

  En lastebil står på tvers på fylkesvei 354, gamle E 18 på toppen av Norcembakken, melder politiet. Trafikken er i ferd med å tette seg og politiet er på vei.

 • NSB regner med passasjervekst

  Det nye dobbeltsporet mellom Porsgrunn og Larvik åpner 24. september. Da blir reisetida redusert til 12 minutter. NSB regner med at det vil gi en solid passasjervekst.

  Flirt-tog
  Foto: Odd Vegard Kandal / NRK
 • Pors vant og tapte

  Damelaget til Pors vant 25–24 borte mot Randesund i går. Det kom godt med ettersom de lørdag tapte 31–26 mot Våg.