NRK Meny
Normal

En person siktet for brannstiftelse

En person er sikta for brannstiftelse i Grenland og vil bli avhørt fredag. En annen person er også innkalt til avhør.

Garasjebrann

Garasjene og to biler blei totalskadd i brannen på Hovenga i Porsgrunn.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

– Det er mistanke om at personen står bak en eller flere av de påsatte brannene i det siste, sier etterforskningsleder Tor Skjellaug ved Grenland politistasjon.

En annen person er innkalt til avhør, opplyser Skjellaug.

– Personene er foreløpig på frifot, og politiet vet hvor de befinner seg, sier Skjellaug.

Det var tirsdag i påskeuka at en garasje og søppeldunker blei påsatt. Garasjen blei totalskadd og to biler blei også ødelagt.

Natt til mandag var det branntilløp ved Hjalmar Johansen videregående skole i Skien. Her hadde brannstifterne laget et bål inntil en vegg.

Politiet har slått fast at brannene i Hovenga i Porsgrunn og tilløpet ved Hjalmar Johansen videregående skole i Skien er påsatt.

 • 19-åring uskadd etter ulykke

  Den kvinnelige bilføreren slapp fra det uten skader etter utforkjøringa på Hovinvegen, men det er store skader på bilen. Hun blir nå avhørt, og ifølge politiet tyder mye på at hun kan ha duppet av.

 • Nytt flomvarsel

  NVE varsler ny flom- og jordskredfare i Telemark. Varselet kommer mens vannivået bare så vidt er på vei tilbake etter helgens flom. Det er ventet opptil 70 millimeter regn fra tirsdag morgen.

 • Utforkjøring på Hovinvegen

  En bil har kjørt av veien ved Holmevatn i Tinn. Det var bilføreren sjøl som meldte fra. Ambulanse og politi er på vei til stedet.

 • Drapstruet av deponimotstandere

  Motstandere av deponi i Brevik har levert skriftlig anonyme drapstrusler mot NOAH-eier Bjørn Rune Gjelsten, hans kone og datter, skriver Porsgrunns Dagblad. Truslene ble levert hjemme på døra i Oslo. Saken er under etterforskning av politiet i Oslo.

  Bjørn Rune Gjelsten og Brevik