NRK Meny
Normal

En person siktet for brannstiftelse

En person er sikta for brannstiftelse i Grenland og vil bli avhørt fredag. En annen person er også innkalt til avhør.

Garasjebrann

Garasjene og to biler blei totalskadd i brannen på Hovenga i Porsgrunn.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

– Det er mistanke om at personen står bak en eller flere av de påsatte brannene i det siste, sier etterforskningsleder Tor Skjellaug ved Grenland politistasjon.

En annen person er innkalt til avhør, opplyser Skjellaug.

– Personene er foreløpig på frifot, og politiet vet hvor de befinner seg, sier Skjellaug.

Det var tirsdag i påskeuka at en garasje og søppeldunker blei påsatt. Garasjen blei totalskadd og to biler blei også ødelagt.

Natt til mandag var det branntilløp ved Hjalmar Johansen videregående skole i Skien. Her hadde brannstifterne laget et bål inntil en vegg.

Politiet har slått fast at brannene i Hovenga i Porsgrunn og tilløpet ved Hjalmar Johansen videregående skole i Skien er påsatt.

 • Fortsatt stengt

  Fylkesvei 37 er lørdag kveld fortsatt stengt ved Fåne/Presturatunnelen på grunn av fare for ras. Klokken 21 skal det foretas en ny vurdering av stedet, opplyser vegvesenet. Anbefalt omkjøring er via fylkesvei 364.

 • Geolog skal undersøke rasfaren

  Fylkesvei 37 er stengt ved Fåne/Presturatunnelen, foreløpig frem til klokken 18.00 på grunn av fare for ras. Klokken 18 skal en geolog vurdere rasfaren. Omkjøringsvei er fylkesvei 364.

 • Vei stengt på grunn av rasfare

  Tinnsjøveien er stengt inntil videre ved Fåne/ Presturatunnellen på grunn av rasfare. Vegtrafikksentralen er varslet, og skal undersøke stedet.

 • Brannvesenet rykker ut til sjukehus

  Brannvesenet rykker ut til Sjukehuset Telemark etter varsel frå ein automatisk brannalarm på staden.