NRK Meny
Normal

Siktet 27-åring forsvunnet

Den svenske 27-åringen som er siktet for vold med døden til følge på Sailors pub i Porsgrunn, samtidig som han er tiltalt for andre grove forhold i Sverige, har flere ganger uteblitt fra meldeplikten til politiet. Nå er han etterlyst.

Sailors Inn, Porsgrunn

Innehaveren til Sailors Inn i Porsgrunn er sjokkert over at 27-åringen er forsvunnet.

Foto: Eirik Haugen / NRK

27-åringen har hatt meldeplikt hos lensmannskontoret i Bamble tre ganger i uken fra 8. mai til august. Mannen fulgte opp meldeplikten frem til midten av juli, men har altså uteblitt fra å møte opp flere ganger i juli.

– Han har ikke fulgt opp de seneste tidspunktene for meldeplikten. Han møtte som sagt i tråd med meldeplikten i mai og også juni, men har uteblitt nå flere ganger i juli, sier Helge Bolstad, politiadvokat ved Telemark politidistrikt.

Les også:

Er etterlyst

Bolstad er ikke kjent med årsaken til at 27-åringen ikke har fulgt opp meldeplikten. Med bakgrunn i dette har politiet i Telemark besluttet at mannen skal pågripes.

Politiet kjenner ikke til hvor mannen oppholder seg i øyeblikket, men han er nå etterlyst.

– Helt forferdelig at han går løs

Jane Luggens, innehaver av utestedet Sailors, er sjokkert over at 27-åringen er forsvunnet.

– Jeg fikk et sjokk i dag når jeg fikk greie på det. I utgangspunktet syntes jeg det er helt forferdelig at han går løs. Jeg har vel egentlig ikke ord. Jeg føler det er ordentlig trist at det er slik i Norge for å si det rett ut, sier Luggens.

Svenske myndigheter har begjært mannen utlevert i anledning straffeforfølgning mot ham for lovbruddene i Sverige. Justisdepartementet besluttet i juli at mannen skal utleveres til Sverige.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Jane Luggens

Jane Luggens er sjokkert og synes det er forferdelig at mannen går løs.

Foto: Berit Heggholmen / NRK
Advokat Morten Wexels

Advokat Morten Wexels vil ikke spekulere i grunnen til at hans klient ikke har fulgt opp meldeplikten.

Foto: NRK

– Jeg har ingen informasjon

27-åringens forsvarer Morten Wexels er for tiden på ferie. Wexels uttalte seg tidligere i dag før det ble kjent at politiet har gått ut med etterlysning, at han ikke ønsker å spekulere i hvorfor den siktede ikke har fulgt opp meldeplikten.

– Jeg har ingen informasjon om hvorfor han ikke har møtt. Og da er det viktig at man ikke tar for gitt at det er en bevisst unndragelse, så får vi bare vente og se hva som er realiteten, forteller Morten Wexels til NRK.no.