NRK Meny
Normal

Sikret poeng i siste sekund

Herkules hentet opp Follos seks måls ledelse og kapret et poeng i siste sekund. – Nå har snuoperasjonen begynt, sier helten.

Herkules håndball

Det var full jubel etter at Vegard Grorud satte inn ballen som sikret uavgjort.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Herkules lå under med tre mål med fem minutter igjen å spille. Men en fantastisk sluttspurt sikret ett poeng. Da det gjensto 15 sekunder hadde Follo ballen, og ledet med et mål. Herkules fikk tak i ballen, og i siste sekund skjøt høyreback Vegard Grorud fra 10 meter.

– Det var fantastisk å se ballen gå inn. Jeg fikk ballen da det var fem sekunder igjen å spille, da var det bare å fyre av. Jeg har aldri følt det sånn før etter en scoring, sier Grorud.

Vegard Grorud

Vegard Grorud scoret i kampens siste sekund. Målet sikret ett viktig poeng for Herkules som ligger sist i 1. divisjon.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Til himmels

– Dette var som å gå rett til himmelen. Det var helt rått, så spennende og så gøy. Gutta sloss og kriger, det skal de ha all respekt for, sier Herkules-trener Rune Bjaaland.

Rune Bjaaland

Trener Rune Bjaaland maner til kamp. Herkules ligger under med tre mål, og det er fem minutter igjen å spille.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Da sluttsignalet gikk var det full jubel i Skienshallen. Spillerne klynget seg sammen som om det var VM-finalen som var vunnet.

– Det føles som en seier. Ett poeng er viktig det også. Dette kan være begynnelsen på en snuoperasjon, sier Vegard Grorud.

Herkules ligger sist i 1. divisjon med to poeng på tretten kamper. I neste serierunde kommer Fjellhammer på besøk. Den kampen blir svært viktig. Fjellhammer ligger nemlig rett over nedrykksstreken.

– Unggutta imponerer meg veldig. De gir seg aldri. Om vi klarer oss i 1. divisjon vet ikke jeg. Men dette var bra. Vi viser i alle fall at vi blir å regne med, sier superveteran Jan Tore Rosland.

Jan Tore Rosland

Jan Tore Rosland skryter av innsatsen til sin yngre lagkamerater etter at Herkules sikret ett poeng i siste sekund.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK