NRK Meny
Normal

Dobler omsetningen etter OSL-avtale

SKIEN (NRK): Sikkerhetsselskapet Racom i Skien skal levere avansert overvåkingssystem til den nye terminalen som snart åpnes ved Oslo lufthavn.

Racom

GODE NYHETER: Administrerende direktør Arne Grave (t.v.) og gründer Steinar Christiansen i Racom sier den nye kontrakten har svært stor betydning for bedriften.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Racom jobber med høysikkerhet og antiterror, og har både Stortinget og Oslo Lufthavn på kundelista. Selskapet er også sterkt involvert i det nye nødnettet.

Fredag fortalte Racom at de skal levere sikkerhetsutstyr til Norges største flyplass. Avtalen betyr mye for skiensbedriften og Racom-gründer Steinar Christiansen.

– Det er en bekreftelse på at det vi har jobbet med i mange år nå blir videreført og at vi har gjort en god jobb gjennom mange år, sier Christiansen.

– Det trygger vår posisjon på Oslo lufthavn og det trygger oss økonomisk for den videre satsingen vi skal gjøre, tilføyer Arne Grave, administrerende direktør i Racom.

Seks hundre nye kameraer

Det ellers så mediesky selskapet presenterte fredag kontrakten for media. Avtalen er på 16,5 millioner kroner og omfatter utvidelse og modernisering av videosystem for lagring, distribusjon og presentasjon av video for den nye flyplassterminalen.

Karl Otto Jansen ved Oslo lufthavn sier at det er viktig for en lufthavn å ha den type overvåking Racom leverer.

– På den nye terminalen får vi seks hundre nye kameraer. Sikkerhet på en lufthavn er viktig for at det ikke skal oppstå farer for de reisende, sier han.

Dobler omsetningen

Grave er svært glad for ny tillit fra lufthavna.

– Vi har vært på Gardermoen med våre installasjoner siden 2008, og har jobba langsiktig mot terminal 2-utvidelsen som vi nå har fått i havn. Det blir spennende, sier han.

For selskapet betyr det at de vil doble omsetningen sammenlignet med 2014. Målet er å omsette for tre ganger så mye som i 2014.

Selv om bedriften er i vekst og har de fleste kundene sine i Oslo-området, har de ingen planer om å flytte hovedkontoret bort fra Skien.